Törnkvist, Christer

Det sublima landskapet undersöker jag landskapet i Lofoten med fotopolymergravyr.

Den sublima landskapsbilden ställer den lilla människan mot den stora naturen. Ursprungligen handlar det om bilder från ett alplandskap. Landskapet är där storslaget, njutbart och respekt ingivande. Det är farligt men det behöver ändå inte utgöra ett hot för människan. Det sublima utgör en underströmning från upplysningstiden som kommer fram som en romantisk naturuppfattning där det handlar om hur människan känner ett vördnadsbjudande inför naturens högre makt.

Originalen är fotograferade 2017 på Lofoten från Andøya i norr till Henningsvær i söder, med en Hasselbladskamera. Från de inskannande bilderna framställdes fotopolymerplåtar. Dessa infärgades med en blandning av Charbonnel Paynes Grey med en mindre mängd Cranfield Etching Aquatint Black. Trycken gjordes på Hahnemühle syrafritt 300 grams papper i en Westervikpress 2020 på Konstnärernas Kollektivverkstad i Västerås. Upplagan var tio tryck av sju motiv. Alla bilderna är signerade och är originalgrafik, det innebär att jag gjort alla stegen hantverksmässigt.

Bildeytan är ca 185×185 mm. Bilderna finns att köpa som en portfölj av alla sju bilderna eller varför sig. Dessutom kan du köpa en bild färdig med passepartout och ram i silver 280×350 mm.


Telefon: 0703009270
E-post: christer@borgasundsfotografiska.se
Webb: http://www.chto.se/
Facebook / Instagram:
Konstform: Fotopolymergrafik

Tillbaka