Ström, Petra

Man får nog kalla mig en ”Late bloomer” då jag först vid 50 års ålder kommit ut ur garderoben. Till vardags arbetar jag med helt andra saker än skapande men kreativiteten har alltid funnits i mig och jag älskade som ung bildlektionerna i skolan. Intresset har legat där och puttrat under ytan men det har liksom inte funnits tid för att utöva det fullt ut. Utflugna barn och pandemitider har gett mig tid över till detta nygamla intresse.

Måleriet har kommit att bli en viktig del i mitt liv, det är min frizon och lusten att skapa blir starkare ju mer jag målar och allt runt omkring blir lite roligare. Jag blir emellanåt helt uppslukad av färgerna, lekfullheten och det kravlösa. Ibland lever penseln sitt eget lilla liv och det är bara att åka med. Att få gå in i skaparbubblan och för en stund stänga ute om-världen ger mig sinnesfrid och glädje.

Inspirationen hämtar jag från allt i min omgivning, saker, människor, platser, djur och natur.

Det är efter uppmuntran från vänner och bekanta som jag nu vågat ta klivet och visa upp mina alster mer publikt och min första riktiga utställning hade jag på Ekeby Säteri hösten 2021. Jag hoppas att du ska gilla det du ser. Skulle du sedan vilja hänga någon av mina tavlor på din vägg så blir jag extra glad- En bonus!

Visningsplats:
Telefon: 076-611 91 69
E-post: petrastrom@hotmail.se
Webb:
Facebook / Instagram: instagram/konstuppåtväggarna
Konstform:

Tillbaka