Schilström, Lena

Jag heter Lena Schilström. I närmare 40 år har jag arbetat med lera i olika former. Idag känns det som jag inte kan sluta knåda mina lerklumpar. De är upphov till min fantasis alla möjligheter. Märkligt nog föds de flesta idéer i en roddmaskin på mitt gym. Där blundar jag och låter armar och ben jobba. Medan jag nollställer mina tankar smyger sej nya bilder och mönster fram. Hemma har jag mitt ”Lerrum”, på 12 kvadrat, där skapelseprocessen sätter igång. Där sitter jag och arbetar flera timmar om dagen. Det händer nån gång att en del alster spricker i bränningen, då börjar jag om igen. Eller så kan jag limma ihop skärvorna så att jag får fram ting som ser ut som vore det fornfynd. Ibland blir det jordiska smått himmelskt.Det kan bli lyktor, stora jordiga krukor, amplar, torsos, ”människokrukor” och även miniatyrfamiljer i olika miljöer. För närvarande skapar jag den ena familjen efter den andra i olika miniatyrmiljöer. Jag har ingen butik men jag säljer hemifrån, så du behöver boka tid för att komma hit om du blir nyfiken och önskar titta på min keramik in real life. Det går också bra att handla on line.

Har haft utställningar i På Gräsö, Leksand, Täljstenen i Sala Stenhuset i Surahammar, Östanbäcks kloster, Culturen i Kopparlunden Västerås, Soho Art Shop i Västerås, Salbohed och lite till.
Om du nu blir intresserad av något du ser på min hemsida, så är det smartast att antingen ringa eller maila mej, så ordnar vi till ett möte.

”Dassmiljön” det är en miniatyrmiljö som nästan finns här i mitt fina Ljömsebo.

Jag vet att det är svårt att avgöra storleken på mina alster på min hemsida men ring mej så får du veta. Jag, som säljare, strävar efter att sätta rimliga priser, så att du som köpare känner dej nöjd. Priset är förhandlingsbart.

Visningsplats: Hallstahammars Konsthall
Telefon: 0705673075
E-post: reagera.lena@gmail.com
Webb: http://www.lenaskeramik.dinstudio.se
Facebook / Instagram: rustik_keramik Lena Birgitta Schilström
Konstform: Keramik

Tillbaka