Östlund, Sara

Fotokonst är en stor hobby för mig.  Jag började fota runt 1993, mestadels dia. 2012 gick jag över till digitalt, då jag köpte en Pentax K-5. Numera använder jag mest en Pentax K5-II. Mycket av min konst är hämtad från naturen. Dessutom gillar jag abstrakta bilder gärna med kreativ användning av oskärpa och dubbelexponering. Jag använder nästan uteslutande fast brännvidder. Efter uppmuntran från vänner på sociala medier började vi ställa ut vår fotokonst 2014 och skapade detta digitala galleri Galleri Kaos.

Jag är inte konstnärligt och fotografiskt utbildad. Det jag har lärt mig har jag lärt mig genom konstruktiv kritik från vänner på sociala medier. Sedan 2014 arrangerar vi utställningar med våra verk i Eskilstuna. Vi har också blivit inbjudna att ställa ut på Gallerier i andra städer i både Sverige och Norge

De flesta av mina  verk är inte digitalt förstärkta med filter typ Instagram eller ”Photoshoppade”. Vi fotar i RAW och framkallar våra bilder i Adobe Lightroom och använder där traditionella mörkrumstekniker som exempelvis pjattning. Det är bara kategorin under konstfoto som jag har tagit oss större friheter med manipulering av bilder.

Visningsplats:
Telefon: 0706644582
E-post: windlover_photography@yahoo.com
Webb: https://www.gallerikaos.com/galleri-sara
Facebook / Instagram: https://www.instagram.com/gallerikaos/
Konstform:

Tillbaka