Östlund, Arne

För mig är fotograferingen en stor hobby.  Jag började fota 1989 då jag köpte en Pentax LX och använde mest dia. På den tiden fotade jag mest fåglar, blommor och småkryp mestadels dia. 2012 gick jag över till digitalt och köpte en Pentax K-r, 2013 köpte jag en Pentax K-3 som jag fortfarande använder. Jag använder nästan uteslutande fast brännvidder. Efter uppmuntran från vänner på sociala medier började vi ställa ut vår fotokonst 2014 och skapade detta digitala galleri Galleri Kaos.

Jag är inte konstnärligt och fotografiskt utbildad. Det jag har lärt mig har jag lärt mig antingen genom konstruktiv kritik från vänner på sociala medier eller genom läsning av litteratur. Mycket av min konst är hämtad från naturen. Dessutom gillar vi abstrakta bilder gärna med kreativ användning av oskärpa och dubbelexponering. Dessutom har jag funnit att panoraman är ett alldeles utmärkt sätt att förmedla vyer.

Sedan 2014 arrangerar vi utställningar med våra verk i Eskilstuna. Vi har också blivit inbjudna att ställa ut på Gallerier i andra städer i både Sverige och Norge

De flesta av våra verk är inte digitalt förstärkta med filter typ Instagram eller ”Photoshoppade”. Vi fotar i RAW och framkallar våra bilder i Adobe Lightroom och använder där traditionella mörkrumstekniker som exempelvis pjattning. Det är bara kategorin under konstfoto som vi har tagit oss större friheter med manipulering av bilder.


Jag och Sara har haft flera utställningar runt om i Mälardalen. 

Jag finns även representerad på Onlinegallerierna Printler https://printler.com/sv/print-shop/1613
och Yellow Korner https://www.yellowkorner.com/en/o/arne-ostlund/

Visningsplats:
Telefon: 0738076080
E-post: arne.oestlund@yahoo.com
Webb: https://www.gallerikaos.com/galleri-arne
Facebook / Instagram: https://www.facebook.com/ArneSaraOestlund/
Konstform:

Tillbaka