laitio karlsson, silpa

”Jag vill inte kalla mig konstnär. Jag har inga ambitioner förutom att få göra det jag gör. Däremot är jag en nyttig djävel som gör användbar konst. En autodidakt romantiker.

Tiderna behöver en romantiker. Har aldrig tänkt mig i romantikerfacket. Jag är praktiker, samlare av bra o ha-saker, görare av användbart hantverk. Visserligen älskar jag blommor, starka färger och changerat förfall men romantiker? Döm själv!

Jag tycker inte om att upprepa det jag gör så någon produktion av en sort eller stil blir det aldrig. Det jag gör är alltid unikt, har ofta skavanker, frasiga kanter och är absolut inte perfekt, samtidigt är jag noga med att det är god design och hög kvalitet.

Ullen är ett naturmaterial och oförsägbart att arbeta med. Färgerna skiftar, krympningen fungerar inte som tänkt. Allt kan ske och gör det. Överraskningar händer hela tiden under arbetsprocessen, det är det som är spännande.

Därför är ull mitt favoritmaterial.”

Silpa är verksam i Köping.

Hennes verk finns i Designbutiken på Galleri Astley, Uttersberg.

Visningsplats: Åsby Hem & Trädgård
Telefon: 070 6688128
E-post: silpa_laitio_karlsson@hotmail.com
Webb:
Facebook / Instagram: silpa laitio karlsson
Konstform: Textil

Tillbaka