Krogh, Ingeborg (Bojan)

Jag heter Bojan Krogh.

Är född på Åby gård, Hallstahammar 1953. Jag är numera bosatt i Klosters bruk utanför Hedemora i södra Dalarna. Där jag har en egen ateljé och utställningslokal,  Hästen är ett motiv som följt mig genom livet och har sin förklaring i mitt stora hästintresse som jag haft sedan barnsben.

Jag jobbar mest med skulpturer i lera.

Jag brukarinte ha modeller, om jag inte gör porträtt, utan jobbar helst fritt.

Skulpturerna byggs upp utan armeringar. Innan de torkat måste de holkas ur, annars kan det gå sönder när de bränns.Bränningen tar minst ett dygn. Temperaturen är mellan 1000 och 1260 grader, beroende på vilken lera jag jobbar med

Jag jobbar i olika leror och har olika ytbehandlingar på leran. Ofta har jag lerans egen färg och struktur precis som den är.

Jag hade min första utställning i övre tonåren, och sedan dess Har det rullat på…

senaste åren har jagoftast ställt ut i Stockholm, på Galleri T. Har deltagit i Stockholms Konstsalong ett antal gånger, och har där även fått stipendium. Västerås Julsalong och höstsalongen på Dalarnas museum är andra exempel På jurybedömda utställningar. Har även ställt ut på Galleri Nykvarn ett antal gånger, Köpings konsthall, Galleri Ester i Enköping, galleri, whalmanska i Hedemora, Säters konsthall, werket i Avesta och väldigt många andra ställen!

Det ärfemte året jag deltar i denna trevliga konstrunda. I år hittar ni mig i kanalbyggnadshyttan. Jag ska sitta och skulptera där, har jag tänkt. Hoppas vi ses!

 

 

Visningsplats: Kanalbyggnadshyttan
Telefon: 0760892606
E-post: bojan.krogh.se@gmail.com
Webb: http://bojan.krogh.se
Facebook / Instagram: Bojan Krogh art and Craft
Konstform: Skulptur

Tillbaka