Klintell, Patrik

På Konst- och kulturrundan 2022 hoppas jag bl. a. kunna visa upp ett par nya stilleben med bär-tema, som jag tror kan passa utmärkt i den valda visningslokalen – samt ett par naturmotiv från trakten. Sammanlagt ställer jag ut 12 originalmålningar och 4 inramade tryck på Värpeby. Jag hoppas även få med mig ett mindre antal numrerade tryck av något bärmotiv (till försäljning vid intresse).

Bakgrund
Jag utvecklade mitt intresse för måleri i tidiga tonåren i min hemstad Nora och intresset har följt mig sedan dess. Utöver kortare deltidsutbildningar i måleri och kroki på 90-talet har jag en tvåårig konstutbildning vid College of San Mateo, CA (2001), senare påbyggd till en kandidatexamen i Industrial Art, produktdesign vid San Francisco State University (2004). Jag bor i Västerås, där mitt intresse för måleri har växt under de senaste 3-4 åren. Konstrundan blir min andra medverkan i en utställning (tidigare Västerås International Art Fair, galleri SOHO, Västerås). 

Om mitt måleri
Med mitt måleri vill jag helt enkelt dra uppmärksamhet till de vackra färger, former och ljus som finns runtomkring oss – i allt från naturen och våra stadsmiljöer, till enstaka objekt skapade av oss människor. Jag tror den okomplicerade synen på motiven lyser igenom i verkens titlar (“Röda bär”, “Citrusskivor på en bänk” etc… ) De flesta verk jag visar under påskhelgen är målade i akryl, några i olja. Oavsett media är det alltid ett mål för mig att återge ljuset!

Det känns väldigt Spännande och Roligt att få visa upp min konst i påsk! 
Hoppas vi ses!  – Patrik

Visningsplats:
Telefon: 0703417577
E-post: patrik@klintelldesign.se
Webb:
Facebook / Instagram: @patrik.klintell
Konstform:

Tillbaka