Karlsson, Petra

Mitt namn är Petra Karlsson och jag jobbar som glaskonstnär i fusingteknik i Småland, utanför Tingsryd. 1999 startade jag upp min glas studio efter konst och designstudier i Växjö. 2021 ställde jag ut i Monaco och Bryssel och det här året i bla. New York och Paris.

Fusing bygger på att skapa objekt när glaset är kallt. Jag beställer Bullseye glas från USA som är kompatibelt i upphettning och avkylning. På skärbordet skär jag ut glasbitar från stora skivor och lägger dom kant i kant. Därefter smälter dom samman i en fusing ugn och formas sedan. Det som fascinerar med Bullseye glaset är att det inte rör sig i sidled, det smälter bara på höjden. Man kan skapa mycket vackert med de distinkta linjer och mönster som man skapar genom det speciella metoden. Glas är ett spännande material. Blankt och starkt men ändå skört, man måste vara bestämd men ändå ha tålamod.

“Min konst bygger på färgstarka objekt. Färg har alltid fascinerat mig, det säger så mycket. Och jag är väldigt intresserad av vetenskap, speciellt antiken och dess geometri. Geometriska modeller är ofta min inspirationskälla, som de fem platonska kropparna och Archytas konstruktion. Kombinationen av geometri och färg är hur jag skapar glaskonst.”

Visningsplats:
Telefon: 0724485574
E-post: petrakarlsson2020@gmail.com
Webb:
Facebook / Instagram: Instagram petrakglas
Konstform:

Tillbaka