Hyypiä Jonsson, Pirjo

Mitt namn är Pirjo Hyypiä Jonsson. Jag är numera pensionär och bosatt i Västervåla nära Ängelsberg. Jag flyttade hit 7 år sedan efter flera decenniers yrkesliv som lärare i Västerås och i Skultuna.

En ny fas i livet gav mig möjlighet att återuppta bildskapandet och i år har jag ingått i en liten grupp entusiastiska målare i Virsbo konsthall.

Efter studenten gick jag i Västerås konstskola och därefter Grundskolan för konstnärlig utbildning i Stockholm. Intresse för språk och samhällsfrågor förde mig till läraryrket och måleriet blev en del av sommarlovets aktiviteter.

Jag använder mig av flera tekniker allt från linoleumsnitt till akvarell, gouache, pastell och olja för att fånga ett ögonblick, ett skeende, en sinnesstämning.

Det är tredje gången som jag ställer ut i Konstrundan. Jag deltog även i Virsbokonstnärernas egen utställning Speglingar i juni 2023.

Under det senaste halvåret har jag arbetat runt temat möten. Minnesvärda möten i livet och i litteraturen. Möten som leder vidare , utmanar eller avslutas.

Möten som är bara ett ögonblick eller livslånga, oväntade, kärleksfulla, dramatiska händelser.

 

 

 

 

 

 

Visningsplats: Virsbo konsthall
Telefon: 0708804449
E-post: pirjohyypiajonsson@gmail.com
Webb:
Facebook / Instagram:
Konstform: Akvarell, Olja, Blandteknik

Tillbaka