Hektor, Marie


Visningsplats: Hektors Konstateljé & Galleri Himmelriket vid Tidö slott
Telefon: 021-127606
E-post: marie@hektor.nu
Webb: http://hektor.nu/marie
Facebook / Instagram: Hektors Konstateljé & Galleri Himmelriket
Konstform: Skulpturalt i konstglas/raku, akvarell, keramik i lergods, plåtskulptur och broderi

Presentation

I det gula vackra stenhuset Himmelriket från 1600-talet bredvid Tidö slott visas under påskhelgen olika konstformer i bild, skulptur och keramik.

Utställare: Lotta Mattsson-Konstnär-Textilare/broderi, Catarina Kanesäter-Keramiker-bruksgods i lergods, Paul Pålle Elgström-Konstnär-Plåtskulptur och Marie Hektor– Konstnär-Akvarell och Skulptur i konstglas/raku.

VÄLKOMMEN!

Bilderna visar konstverk i raku, konstglas och akvarell av konstnär Marie Hektor   Hektors Konstateljé & Galleri Himmelriket.

Arbetat som yrkesverksam konstnär sedan 1987. Har en konstnärlig utbildning samt en utbildning i industriell keramisk formgivning i Sverige och en skulptural utbildning med inriktning på raku i Polen. Motiven till min konst finner jag i naturen, mytologins värld och i det sakrala. I min konst vill jag förmedla en inre ro och ett lugn som ger utrymme för reflexion. I min trädgård under äppelträden bränner jag mina konstverk i den japanska tekniken raku och i ateljén skapar jag min skulpturer i lera och konstglas och där målar jag mina experimentella akvareller. Galleriet är öppet under vår och sommar med gästutställare. Under höst/vinter -dag/ kvällstid- är jag pedagogisk konstnärlig handledare i keramisk skulptur, konstglas och akvarell. Jag har utställningar runt om i Sverige på konsthallar, museum och gallerier sedan 1987 och representerad med offentliga utsmyckningar runt om i landet. Har även visat min konst på utställningar i Spanien, Frankrike, Polen, Tyskland och Norge. Kulturstipendium av Västerås Kommun och Landsting samt av Blekinge Landsting. Är medlem som konstnär i KRO Konstnärernas Riksorganisation, BUS Bildkonst Upphovsrätt i Sverige , Västerås Konsthall Konstnärsförening samt medlem i den feministiska konstnärsgruppen GAIA.

Det som står på tur efter Konst & Kulturrundan är en utställning i Frankrike. En jury bedömd utställning som jag blev inbjuden att deltaga i med mina skulpturer- Budbärare i konstglas och raku- och som kommer att visas i den Svenska Paviljongen. Utställningen blir strax norr om Paris den 18-26 April 2020 Festival dÀrt Sacré de Senlis  – The essential path.