Halvarsson Eze, Katarina

Anna Katarina Halvarsson Eze är en konstnär som växte upp i Dalarna men har levt större delen av sitt vuxna liv i England. Anna Katarina gjorde sin utbildning i London, vid Kensington och Chelsea Art College och Ravensbourne University, där hon studerade konst och design.

Tillbaka i Dalarna med sin man och tre barn är hon fascinerad av det vackra landskapet runt sitt Söderbärke hem, vare sig det är molnens rörelse eller solen som stiger över Barken. Särskilt vattnet och himlen med dess mångfald är oändliga källor av skönhet och dramatik. 

Hennes inspiration kommer också från familjelivet, från livets utmaningar, de vackra detaljerna i vardagen och framför allt hämtar hon inspiration från ovan och omvandlar glöden och kraften i det inre livet till vacker abstrakt konst.

”På kvällarna när tystnaden faller, strömmar dagens intryck framför mig och förvandlas till former, färger och texturer, som jag sedan återskapar och berättar om genom det abstrakta konstspråket eller genom figurativ konst. Jag tycker att det är mycket givande att skapa en bakgrund med intressant struktur, vilket för mig ger konsten mer liv och djup. Vanligtvis väljer jag subtila färger och låter sammansättningen av färgerna, och de intressanta kulörerna som växer fram visa vägen. I de abstrakta målningarna tar min instinkt över och leder mig, medan jag leds av ett ord eller ett budskap i den figurativa konsten. Det är roligt och spännande att aldrig riktigt veta var jag ska landa. ”

Anna Katarina målar huvudsakligen med akryl på duk i olika storlekar …

Visningsplats:
Telefon: 0720175620
E-post: info@annakatarina.se
Webb: http://www.annakatarina.se
Facebook / Instagram:
Konstform:

Tillbaka