Gustavsson, Sandra

SANDRA GUSTAVSSON

Vem är jag? En sextitalist som har återfunnit målarglädjen. Som autodidakt har mitt konstnärliga fokus pendlat mellan teckning, akvarell, olja och fotografi. 2013 kom lusten att förvandla mina inrammade fotografier till tavlor i olja och akvarell och då började mitt målande ta fart.

Konst i alla dessa former inte bara förgyller ett rum utan kan likställas inredning tycker jag. Min förhoppning är att flera inser hur konst förändrar känslan och upplevelsen i ett rum. Oavsett färgsättning eller motiv är det möjligt att helt omvandla sinnesstämningen. Beroende på avsikten för ett utrymme kan man förvandla en kallare känsla till en värmare eller för den delen tvärt om.

Hur arbetar jag? Framför allt med att försöka fånga ljus och djup samt att skapa liv och rörelse. På senare år försöker jag breda min inriktning genom att arbeta med abstrakt, starka färger och knivteknik.

Det är riktigt roligt att ta emot beställningar där jag försöker arbeta i nära samarbete med beställaren för att få ett bra och uppskattat verk.

Sedan 2017 har jag varit samordnare (inklusive rekrytering av konstnärer) för Dingtuna bygdegården under Konst- och kulturrundan i Kolbäcksådalen. Detta uppdrag har varit riktigt roligt och givande, så kul att rekrytera lokala konstnärer med varierande konstformer till områdets största och Sveriges näst största konstevenemang.

Numera kan ni hitta min konst på ”Artportable” en av Nordens största digital konst gallerier. Följ länken https//artportable.com/profil/@sandra.gustavsson

 

Medier:

Olja, akvarell, teckning, fotografi, skulptur, beställningar i olja

 

Tidigare utställningar:

Konst- och kulturrundan i Kolbäckåsdalen, Dingtuna Bygdegården, Västerås: 2016, 2017, 2018, 2019, 2021 digitalt, 2022 och 2023.

MittGalleri, Torshälla 2017

Soho Galleri, Västerås 2020

Kulturnatta, Västerås 2020

Soho Art Shop, Västerås 2020, 2021

Artportable, 2023

”Leva & Bo” tidning, 30 mars-6 april 2023

Rytterne Konstgalleri, 2023

 

 

Kontaktuppgifter:

Tel: 070-939 4485

ateljelospanga@gmail.com

Visningsplats: Dingtuna bygdegård
Telefon: 0709394485
E-post: sandraleegustavsson@gmail.com
Webb: https://artportable.com/profile/@sandra.gustavsson
Facebook / Instagram:
Konstform: Akvarell, Olja, Skulptur, Blandteknik

Tillbaka