Geidemark, Camilla

Hejsan!

Drop-In porträttstudio i Bultlokalen – Fineart

Innan presentationen vill jag flagga för att jag kommer ha en liten fotostudio i anslutning till mina utställningsbilder i Bultlokalen. Jag fotar fineart porträtt och kommer ha en del fina kläder och rekvisita att låna ut för den där perfekta fineart känslan! Så, varför inte överraska någon du känner med att ge bort en fotosession i påsk? Eller kanske du själv är sugen på ett porträtt med en där lilla extra fina känslan. Titta gärna in under påskhelgen för en Drop-In fotografering till rabatterat pris!

Illustratören som blev skolsköterska och nu fotograf – I begynnelsen av mitt yrkesliv arbetade jag som grafisk formgivare och illustratör. I utbildningen Grafisk formgivning, ingick foto på schemat. När jag tänker tillbaka var det i dåtidens mörkrum jag fann mest glädje och inspiration. Tiden fullkomligen flög iväg då jag, i skenet av den röda mörkrumslampan, sakta såg bilderna träda fram i framkallningsvätskorna. Men, jag hade siktet helt inställt på att bli grafisk formgivare. Dessutom, måste jag erkänna, var jag inte bästa vän med dåtidens analoga kamerateknik, så den senare digitaliseringen av kameror kom att bli en välkommen nyhet. 

Längtan – Efter några år inom reklambranschen väcktes dock något inom mig som ledde till ett tvärt karriärbyte. En längtan efter att få arbeta med människor, att göra nytta, gjorde att jag studerade till sjuksköterska. Parallellt med vårdyrket har dock hela tiden kreativiteten lite bångstyrigt puttat mig i sidan för att försöka ta plats i mitt liv. Dock tog mitt yrke som sjuksköterska, distriktssköterska och sedermera som skolsköterska, över gällande tid och engagemang. Det blev inte varken tid eller ork över till att vara kreativ. Med tiden (och åldern…) har jag dock insett vad mitt hjärta verkligen brinner för – att arbeta kreativt och då framför allt med fotografi. Så från och med årsskiftet i år, lämnar jag vårdyrket för att enbart ägna mig åt att fotografera, i och utanför min egen fotostudio. Så småningom hoppas jag även få tid över till att illustrera. 

Varför porträttfoto? – 2017 köpte jag min första fullformatkamera, vilket tog fotograferandet till en helt ny nivå. Från att ha haft foto som ett stort intresse sedan 19-års ålder förvandlades det nu till en passion. Eftersom jag är en stor älskare av djur och natur har jag mest fotat djur- och naturbilder. Dock har jag har alltid även fascinerats av bilder på människor och har därför på senare tid fördjupat mig i porträttfoto. Dessutom tycker jag om att träffa nya människor, i alla åldrar och stadier i livet, så att fota porträtt sammanfogar liksom det bästa av två världar. Helst fotograferar jag människor ute i naturen, men, i vårt fina land är inte alltid vädrets makter med oss, så en inomhusstudio är därför ett måste för mig. Och jag måste erkänna att även studiofotografering är väldigt roligt! Men naturfoto då? Ja det kommer jag förmodligen alltid att ägna mig åt då och då.

Varmt välkommen till Studio Camilla Geidemark i Bultlokalen!

Visningsplats:
Telefon: 070-5628302
E-post: info@camillageidemark.se
Webb: https://camillageidemark.se
Facebook / Instagram: Instagram: https://www.instagram.com/camilla_geidemark_portrait/, Instagram: https://www.instagram.com/camilla_geidemark_nature/, Facebook: https://www.facebook.com/camillageidemark.photographer/
Konstform:

Tillbaka