Geidemark, Anders

Som född och uppväxt ”mitt i skogen”, blev naturen runt barndomshemmet både mitt dagis och lekis. Tecknade och målade, jämt. Förstod dock i 13-årsåldern att här blir det ingen ny ”Liljefors” – köpte kamera och långt teleobjektiv… 

Att smyga och komma nära vilda djur och fåglar, hade jag gjort så länge jag kunnat gå. Nu blev det massor av totalt oanvändbara bilder på älg, rådjur och räv – de är dock kul, som tidsdokument. Två år senare, då jag var 15, bjöd min morbror Lennart in mig att visa bilder i byns församlingsgård. Var skitnervös, men tjänade en rejäl hacka, 100 kr, och på den vägen är det: Då jag var 25 år kastade jag loss från en anställning inom skogsbruk, och blev frilansande naturfotograf och skribent.

Nu, drygt tusen bildföredrag, hundratals kurser, workshops och ledare av fotoresor, tiotals domaruppdrag i internationella fototävlingar, och fyra egna böcker, senare; firar jag snart 35 år som yrkesverksam fotograf och författare.

Roligast och mest kittlande, är fortfarande att fotografera vilda djur. Och att möta en föreläsningspublik. Och att vara naturguide då en gäst möter en isbjörn för första gången. Och att kreera ett bokuppslag med bilder och text. Och att uppleva ett ”aha”, hos en fotoelev.

Och, att ställa ut bilder!

Vi ses i Bultlokalen i Påsk – Varmt Välkomna!

Visningsplats:
Telefon: 070-7694177
E-post: anders.geidemark@telia.com
Webb:
Facebook / Instagram: www.facebook.com/andersgeidemark
Konstform:

Tillbaka