Eriksson, Stig-Erik

Född 1962 och har alltid bott i Norberg. Började fotografera på allvar 1988 sedan införskaffandet av en Nikon systemkamera december 1987. Gled in på naturfoto ganska omgående och har stannat kvar där sedan dess. Några utsvävningar till andra motivområden sker givetvis då och då.

Fotograferar för det mesta i hemmakommunen men gör några avstickare emellanåt till andra platser. Är sällan utanför Sveriges gränser även om det händer.

Kallar mig för en naturfotografisk allätare. Dock vintertid blir det mestadels rådjur och sommartid insekter med en speciell förkärlek för fjärilar. Gillar även mönstereffekter av alla dess slag samt experimentell naturfotografi dvs det som kan göras på plats vid fototillfället. Är en stor fantast av naturfotografisk fantasi.

Har publicerats med både text och bild i diverse tidskrifter i Norden och håller bildvisningar och föredrag. Främsta fotografiska merit är från 2003 då en diabild på blåsippa utsågs till vinnare i kategorin; ”In Praise of Plants” i den prestigefyllda naturfototävlingen Wildlife Photographer of the Year. Evenemanget äger rum i London och omnämns ofta som naturfotografins motsvarighet till filmindustrins Oscarsgala.

Är ordförande i Naturfoto Västmanland och blev under 2022 invald i föreningen Naturfotograferna/N.

Visningsplats:
Telefon: 0702817648
E-post: stickan.hinsebo@telia.com
Webb:
Facebook / Instagram: Ja på båda
Konstform:

Tillbaka