de Morais, Anki

Som konstnär är jag en kolorist med barnasinnet i behåll och med rötter från västkusten.

Jag älskar färg och fångar de livfulla färgerna i naturen såsom de rosa, orangea och lila solnedgångarna på västkusten med guldglitter i det blåsvarta havet. Jag älskar också havets alla blåa och gröna nyanser en vacker sommardag. Tillsammans med de gula rapsfälten och ljusgröna kullar från Dalsland, där jag tillbringade mina somrar som barn, är detta till stor del min palett.

Genom dessa livliga färger uttrycker jag glädjen som det ger mig att själv vara i naturen. Även mina organiska former hämtar jag från västkustens runda klippor och Dalslands böljande gräs-kullar. Tillsammans med minnet av mammas alla färgglada blommor i trädgården leker jag också med formaten. Det lilla finns i det stora och det stora finns i det lilla. Jag målar både abstrakt och naivt och det som förenar är de livliga färgerna och de organiska formerna.

Sist men inte minst förmedlar jag min kärlek till djuren genom min fantasi och mitt barnasinne. Jag hoppas att färgglädjen och lekfullheten sprider en god energi i mina kunders hem i många år framåt.

Min målar-bakgrund

Jag har målat mer och mer sedan år 2002 då jag för första gången gick en kurs i intuitivt måleri (Vedic Art). Åren som följde målade jag och tog kurser lite sporadiskt fram till hösten 2019 då längtan blev starkare att måla mer kontinuerligt i samband med en livskris pga allvarlig sjukdom i familjen. Då blev det kreativa skapandet ett andningshål och uttryckssätt för glädjen, hoppet och livet. Att vara rädd att förlora den man älskar ställer livet på sin spets. Då blir det verkligen ”på allvar” att göra det som är angeläget. Och målandet påminner mig om glädjen i livet och att känna tacksamhet för det jag och familjen har här och nu.

Förra året utbildade jag mig online i nästa åtta månader med CVP (Creative Visionary Programme) i för en av USA:s främsta lärare på området och Louise Fletcher med kurserna ”Find Your Joy” och ”Find your Voice”. Det var ett intensivt år men jag lärde mig massor om design och färg mm. Allt i syfte att lyssna inåt och måla det som vill uttryckas snarare än det förväntade och planerade.

Visningsplats:
Telefon: 0707287191
E-post: anki@viacor.se
Webb: https://ankidemorais.com
Facebook / Instagram: https://www.facebook.com/AnkideMoraisArt/ INSTAGRAM: https://www.instagram.com/anki.demorais.art/
Konstform:

Tillbaka