*Startsida-Utställarpresentationer


 

Samlingsutställning

Brukshotellet i Hallstahammar är den samlande punkten där hela evenemanget presenteras. Alla utställare visar ett verk. Medlemsföreningen och frivilliga ansvarar för värdskapet och öppethållande under evenemanget.

 


Hem » -Presentation
Ormbunkar.jpg
Visningsplats: Naturfotografiska
Jag ägnar mig huvudsakligen åt naturfoto och hämtar de flesta motiv i skogen där jag finner inspiration och avkoppling. Jag tycker inte det finns några begränsningar för vad som kan vara intressant och spännande i naturen; djurmöten, miljöer, ljusfenomen, färg och form. Allt är lika värdefulla upplevelser att ha i kameran med sig hem. Bilder som förhoppningsvis även kan skänka glädje och inspiration åt andra.
Telefon: 070-682 20 91
Epost: thomas.janzon@bredband.net
Genom snöfallet
Visningsplats: Naturfotografiska
Fotograf. Ställer ut mer eller mindre traditionella landskapbilder, i huvudsak svartvita bilder men också några enstaka i färg.
Telefon: 076-569 33 33
Epost: christer.sjoberg@vasteras.se
Agnes 1.jpg
Visningsplats: Galleri Wission
Har alltid sökt efter olika sätt att uttrycka mej. Började med att skulptera hela städer i sandlådan åt kompisarna som lekte med bilar. Därefter tog dansen och teckningen vid. Dansen kom för att stanna, höll på i ca 35 år. Både som elev och lärare. Har under åren även gått kurser i akvarell samt blivit diplomerad kalligraf. Fastnade för materialet ull under en lång period. Torrtovning med nål och yllebroderi är underbart att hålla på med. De senaste fem åren har jag målat enligt Vedic Arts principer och även fördjupat mina kunskaper så att jag nu kan undervisa inom det. Jag målar i akryl och akvarell.  
Telefon: 073-716 40 07 Epost: agnes.berge@comhem.se Webb: Facebook/Agnes art
ROSEN.jpg
Visningsplats: Prästgårdens Trädgård, Sörstafors.
"Försöker berätta i bild vad jag ser och upplever, och förmedla det till Dig."
Telefon: 070-819 05 90
Epost: m.kallstig@gmail.com
Det gula diset
Visningsplats: Stenhuset
Per Stymne arbetar med fotografisk grafik, "fotografik". Det är teknik där bilder skapas genom att flera foton kombineras med varandra och redigeras så att den slutliga bilden får ett utseende som mer liknar grafik än ett foto.   Bilderna i utgångsmaterialet är oftast hämtade från industri- och stadslandskap, arkitektur och infrastruktur. Byggnader, broar, industriminnen, ruiner, exteriörer och interiörer.   Per Stymne har en teknisk bakgrund och har arbetat som ingenjör, journalist, mediekonsult och industrihistoriker - samt som fotograf inom de yrkesrollerna. Han har bott och arbetat på alla möjliga platser, men för 20 år sen flyttade han från Oslo till Söderbärke i sydöstra hörnet av Dalarna. Föddes i Boden och växte upp i Umeå, och räknar sig som västerbottning i förskingringen.   Han började ställa ut 2008, och har sen dess deltagit i ett drygt trettiotal utställningar.
Telefon: 070-252 15 45 Epost: pers@fastmail.se Webb: perstymne.se
Trollsländor.jpg
Visningsplats: Strömsholms Vandrarhem.
Jag har gått olika hantverks- och målarkurser. Drömt om att hitta det rätta uttryckssättet. Nu 70 år fyllda är det fortfarande variationen som gäller. I år visar jag teckningar och målningar som väntat på att få framträda, förutom som tidigare, hantverk av järntråd och ull Varmt välkomna till Strömsholms Vandrarhem! Turid
Telefon: 076-325 39 38 Epost: turid@live.se
Britta 2 liten.jpg
Visningsplats: Strömsholms Vandrarhem.
Jag heter Britta Andersson och bor i Hallstahammar. Jag är en självlärd Glädjemålare som älskar att måla och sätta i hop färger som gillar varandra, och när man kladdat en stund kan det bli en tavla "underbart". Har gått en del kortare kurser hos olika konstnärer. Är nu vägledare åt Glädjemålarna i Hallstahammar en grupp på 20 pers. som målar en gång i veckan. Mitt målande började redan på skoltiden i Bergs skola utanför Hallsta där jag hade förmånen att få måla med olja eftersom min lärare målade själv tavlor. Detta var stort då på 40-talet. sedan har målandet följt mig genom åren och är fortfarande lika roligt. Målar nu mest Akryl och vill att tavlorna skall bli abstrakta. Har deltagit i konstrundan alla gånger med gott resultat. Nu är ni alla Hjärtligt Välkomna till Vackra Strömsholms Vandrarhem där jag har mina tavlor i år.- Väl Mötta.
Telefon: 073-997 03 42
Epost: brittaandersson2009@hotmail.com
1.JPG
Visningsplats: Virsbo Konsthall.
Jag tillhör till den glada skara som kallar sig fritidskonstnärer.
Sedan pojkåren har jag ägnat en stor del av min fritid till att teckna och måla och detta fick ett stort lyft när jag och min fru för 12 år sedan flyttade till Virsbo.

Här finns Virsbo Konsthall och i denna konsthall startade vi en grupp vi kallar för Virsbo-konstnärerna. En kväll varje vecka träffas ett antal personer med målning som vårt gemensamma intresse.
Min egen motivvärld är människor omkring oss samt den underbara natur vi har direkt i vår närhet.

Varje morgon blir jag förundrad över hur naturen kan växla i skönhet.
Telefon: 070-618 45 31
Epost: k_s_wadelius@hotmail.com
Hastande hundar 2016 20x30 cm kopia 2.jpg
Visningsplats: Dingtuna bygdegård.
Jag är en av de pojkar som fortsatt att rita även som vuxen, bland annat under sammanträden. Och inte bara det. Som vuxen har jag börjat måla också. Det är akvareller av sådant som jag vill ”uppleva en gång till” genom att måla det. Jag är hobbymålare. När jag har riktigt mycket tid målar jag även ikoner, men de har jag inte med på utställningen. För övrigt arbetar jag som lärare på Wijkmanska gymnasiet och som fackligt ombud för Lärarnas Riksförbund. Bosatt i Dingtuna.
Telefon: 070-553 61 22
Epost: marten.lundgren@vasteras.se
Montage
Visningsplats:  Kolbäcks Gästgivaregård
Gunne Ramberg född 1949. Fotograferat sedan mitten av 1960-talet. Plåtade mycket i svartvitt och älskade att stå i mörkrummet. Nu ger den digitala tekniken enorma möjligheter. Gamla negativ skannas in och bearbetas. Nytagna bilder får sig en omgång i datorn. Är till största delen självlärd men har gått en tvåterminers fotokurs på Biskops Arnö folkhögskola. Har jobbat ca. 25 år som pressfotograf. Har haft många egna utställningar och har deltagit i flera samlingsutställningar. Bl.a. i Stockholm, Uppsala, Ludvika, Riddarhyttan, Brunnsvik, Grängesberg m.fl. platser. Motivområdena är många. Dokumentation av arbete och arbetare, gatufoto, natur, landskap, människor, stilleben, montage. färgläggning av svartvita bilder är några exempel. Ett antal av mina bilder kan ses på Facebook (Gunnes bilder) och/eller på Instagram.https://www.instagram.com/gunneramberg/   välkomna!
Telefon: 0222-135 45
Epost:0240640545@telia.com
Webb:https://www.facebook.com/gunnesbilder/
https://www.instagram.com/gunneramberg/
 
Lisbeth 2.jpg
Visningsplats: Egen ateljé under Virsbo Konsthall.
Jag drev Brännhyttan, konsthantverk under många år i Skultuna. Numera finns jag i Virsbo under Konsthallen där jag har min Atelje och utställningslokal. Jag visar Skulptur, unika alster i rakutekniken, lite bruksgods och glassmycken. Läs mer om mej på min hemsida   grando.se
Observera att på påskdagen stänger jag klockan 14:00
Telefon: 070-750 26 82
Epost: lisbeth.grando@telia.com
Webb: http://grando.se
Sagoträd
Visningsplats: Vallmogatan 47, Kolbäck (i vinterträdgården)
Vi ställer ut: Vi är två utställare som visar  våra målningar i Owes vinterträdgård på Vallmogatan i Kolbäck. Vi målar utifrån vårt inre vetande i processinriktad målning utifrån Vedic Art.  Målningar i akryl och blandteknik . Owe Pettersson och Birgitta Gårdensjö. Birgitta Gårdensjö är Vedic Artlärare i Vedic Art Källan i Västerås
Telefon: 072-295 75 48
Epost: bigigard55@gmail.com
Webb: http://www.bigisgarden.se
hast_1.png
Visningsplats: Stenköket
Allt runt omkring honom är en svart-vit värld. Med starka färger som ett svärd och fantasi som sköld försöker han förändra det. Han är utbildad i design och juridik och är representerad i ett flertal företag och privata samlingar i Sverige, Storbritannien, USA, Australien, Tyskland, Bosnien, Kroatien, Österrike och Danmark.
Tidigare utställningar, urval:
 • Kulturnatt Västerås Galleri Ad hoc
 • Strömsholms Slott Stenköket
 • Väsby KONSTHALL Julsalong
 • Borlänge KONSTHALL Julsalong
 • Edsvik Art Fair EDSVIK KONSTHALL
 • Taxinge Slott 
 • Galleri Adeprimo Örebro
 • Konstfrämjandet Västmanland, Västerås
 • Galleri Cosmopolitan Göteborg
 • Galleri Folliero Ösmo
 • Galleri OP Helsingborg
 • Oxelösunds KONSTHALL 
 • Galleri Lövdala Sunne
 • Galleri Form & Färg Eskilstuna
 • Galleri Magu Hällefors
 • KONSTHALL Köping
 • Galleri Kocks Stockholm
Telefon: 073-082 62 00
Epost: info@zhitza.se
Webb: http://www.zhitza.se
http://www.vladde.se
Gamla stan
Visningsplats: Stenhuset
Ewa Älgenäs, född 1952, uppväxt i Surahammar. Bosatt i Västerås sedan 1969.
Tecknat och målat sen barnsben. Började måla i olja 1985. Just nu mest akvarell samt div. collage i akvarell /akryl.
Under åren som gått har jag provat på olika textila arbeten som grov bildväv (av t.ex matt-trasor), samt att skulptera i lera, diverse näverslöjd / rotslöjd. Silversmide är ett annat intresse, bl.a. smycken, bestick.
Har även gjutit föremål i betong, mest för att hitta spännande blickfång i vår trädgård, som jag förövrigt, älskar att vara i och att då låta min kreativa sida få leka lite med nya planteringar, spännande växter och många, många stenar.
Telefon: 070-369 86 65
Epost: ewaalgenas@hotmail.com
Webb:http://www.ewaälgenäs.se
Ömma-relationer-Skulptur i Raku
Visningsplats: Hektors Konstateljè & Galleri HIMMELRIKET bredvid Tidö slott. Tidö 4, 72592 Västerås.
Arbetar som yrkesverksam konstnär sedan 1987. Min Konstateljè och Galleri Himmelriket finns i ett stenhus från 1600-talet bredvid Tidö slott. Mitt arbetsmaterial är skulpturalt i konstglas och lera/raku samt i bild akvarell. Motiven finner jag i naturen, mytologins värld och i det sakrala. I min konst vill jag förmedla en inre ro och ett lugn. Utanför min konstateljé i den vackra slottsparken bland gamla ekar kan du se Dovhjort och en vild fårart Mufflonfår. I min trädgård bland äppelträden kommer jag att visa Rakubränning under påskhelgen om vädret tillåter. Bilparkering på grusplan nedanför Tidö slott. Välkomna!
Telefon: +46(0)21-127 606
Epost: marie@hektor.nu
Webb: http://www.hektor.nu/marie
Jamsas
Visningsplats: Jämsäs Kiropraktik
Utställare:
 • Ramqvist Nordin, Karin
 • Monica Träff
 
Telefon: 0220-141 00
Epost: info@jamsaskiropraktik.se
Webb: http://www.jamsaskiropraktik.se
Wissionskyrkan.JPG
Visningsplats: Galleri Wission
Utställare:
 • Maria Ehres
 • Ulf Lidén
 • Margareta Skogsberg Pettersson
 • Agnes Starfelt Olofsson
 • Arne Östlund
   
Mugg i Haga Ros serien.JPG
Visningsplats: Westerquarn Pub & Restaurant

Efter att ha gått keramik kurs i slutet på 70-talet så var jag bokstavligen fast i leran, och även om barn och andra i livet förekommande saker har funnits så har jag aldrig släppt leran.

Att med mina händer och min fantasi designa och fundera ut alster som jag sedan får att växa fram på drejskivan eller på kavlingsbordet skänker mig en stor tillfredsställelse och glädje.

Jag tillverkar på beställning för den som har egna idéer, den egna designen tillverkar jag i större upplagor som säljs på Mässor eller hos återförsäljare.

Min ateljé och butik finns i Tumbo och jag tillverkar keramik av två sorters lera, Lergodslera som används till prydnadssaker som Änglar, Tomtar och Ljusstakar.

Men också i Stengodslera som är hårdare bränt och därför passar bra till Kaffe & Tekoppar, Latte muggar, Mattallrikar, Skålar och Fruktfat alla sakerna är blyfria och går att maskindiska.

Vår förhoppning är att du som letat dig hit blir nyfiken och 

inspirerad att besöka oss i vår butik.

Hjärtligt Välkomna

Keramiker Kerstin Nämfors

Telefon: 070 896 43 76
Epost: sagolikakeramik@gmail.com
Webb: http://www.sagolikakeramik.se
Vita ridhuset
Visningsplats: Knytpunkten
Utställare i Knytpunkten
 • Birgitta Lindfors
 • Robert Nilsson
   
_DSC8109.jpg
Visningsplats: Hektors Konstateljé och galleri Himmelriket vid Tidö slott.
Jag målar mestadels i blandteknik där basen oftast är akryl. Om jag skulle beskriva min stil så landar jag i nån form av abstrakt realism. Jag har haft turen och förmånen att bli upptäckt av ett galleri i Texas/ USA, och har haft tavlor där sedan juli 2016.
Telefon: 072-313 45 65
Epost: picturesbyfrank@gmail.com
Webb: https://www.picturesbyfrank.com/
 
"Ängsull"
Visningsplats: Sions Kapell, Sätertorpet 1, Hallstahammar.
Jeanette Nilsson, uppvuxen i Berg. Arbetar som klasslärare och bildlärare. Har målat och tecknat sedan barnsben med uppehåll för de åren barnen var små. Har gått kurser för Maria Ginzburg, Björn Bernström och Elisabet Lundgren. En glad amatör som älskar skapande i alla former. 2014 köptes det vackra Sions Kapell som numera är bostad. Här finns vacker natur som inspirerar och jag målar mestadels landskap men också djur, byggnader och miljöer med människor.. Under Konst & Kulturrundan 2017, som var det första tillfället som mina målningar ställdes ut, förärades vi många trevliga besökare som hittat ut hit på landet. Vi bjuder på kaffe och kaffebröd finns att köpa. Varmt välkomna!
Telefon: 070-725 83 02 Epost: jeanette.nilsson@live.com
Bild 2 Bakom gardinen (2).jpg
Visningsplats: Galleri Wission
Jag kände väldigt tidigt i livet att jag ville vara i de svävande mellanrummen, de ordlösa, vibrerande rummen som ångade av liv, glädje, det vackra och smärta. De emllanrum som håller ihop allt och utgör resan mellan A och B och långt bortom det. Min uppväxt var nära det lilla jordbruket. Hästar, kor, kalvar, hönorna i frihet, havet utanför, små åkerlappar, morfars långsamma steg, mormors stora starka händer i skärgården. Det lilla blev oändligt. Jordbruket respekterade det växande och groende, tiden, vädret och det levande. Jag har alltid skrivit, tecknat och målat, och sökt vägar att kunna formulera. Händer som kultiverar och odlar och händer som skapar, det handlar om samma värden, groendet, växandet och processerna. För att få arbeta med konst läste jag Kulturvetarlinje med inriktning på konsthistoria och litteratur. Det analytiska tänkandet fick stort utrymme och under tiden gick jag bla tecknings och keramikkurser. Efter utbildningen har jag arbetat många år med konstpedagogik på Västerås Konstmuseum, ett arbete där mötet, lyssnandet, seendet, lärandet står i centrum och bilden, konstverket är redskapet för det. Erfarenheter av bildterapi, eget bildarbete i konstnärsgrupp, en pågående utbildning i Vedic Art är mitt stora stöd när jag nu själv gör bilder. Jag söker i intuition, i fragment, i poesi, i naturen och i tillstånden. Det är processen som står i fokus. Vikten av att hitta ett kravlöst förhållningssätt till sitt skapande och ändå hitta vägar för utveckling. Sommaren 2017 arbetade jag och min bror med en utställning om en skärgårdskvinnas liv och kvinnor ur tre generationers perspektiv efter henne. Där fanns fotografi, text, akvarell och akrylmåleri. Jag tar avstamp därifrån inför kommande berättelser. Jag tar också avstamp i stunden en fridfull eftermiddag i stalldörren - skiljelinjen mellan ro och katastrof. Millimetern mellan ljus och mörker. Och sökandet efter balansen.
Telefon: 076-196 65 53
Epost: maria.ehres@hotmail.com
kålrötter 2 liten.jpg
Visningsplats: Virsbo konsthall
Att teckna och måla är något som jag burit med mig sedan barnsben. Mitt första pris i en målningstävling fick jag vid tre års ålder. När jag gick i femte klass i Ramlösa Brunn bestämde jag mig för att bli bildlärare. Vid 14 års ålder flyttade familjen till Hässelby och när jag var 17 började jag på Konstfackskolans aftonskola och kunde därför arbeta som bildlärare på dagarna de två första åren av den femåriga utbildningen. De tre senare åren studerade jag på heltid på dagarna. När jag var färdigutbildad flyttade jag till Hallstahammar och fick där en tjänst på Lindboskolan vilken plats jag behöll ända till pensioneringen. Under alla år i Hallstahammar har jag målat och även fotograferat, men möjligheten blev större efter pensioneringen. Nu tillhör jag Virsbokonstnärerna vilka träffas en gång i veckan, sommartid i konsthallen men vintertid i annan lokal. Jag gillar mest att måla akvarell men eftersom jag helst målar av naturen på plats så blir det fantasier i akryl när jag arbetar i Konsthallen.
Telefon: 070-624 27 29
Epost: dbthorsson@gmail.com
Webb: birgittathorsson.se
AZ För alltid, akvarell.jpg
Visningsplats: Lerblomster´s Keramikverkstad, Edsöregatan 4, Dingtuna.
I min keramikverkstad: Lerblomster hittar du min konst och hantverk. Jag har arbetat med lera sedan 1997. Skapar både naturinspirerat och personliga alster till dekorationer och bruksföremål i glaserat lergods. Målar i akryl och akvarell, ofta med inspiration från sagor och fantasier. Har haft ett flertal utställningar i Sverige och utomlands. Är också utbildad florist och använder även blomsterbinderiet tillsammans med keramiken. Syr tygväskor mm i egen unik design. Jag tycker om att kunna kombinera olika material med varandra. Välkommen till oss i Dingtuna för att se på konst och hantverk av olika slag!
Telefon: 070-869 15 40
Epost: lerblomster@live.se
Webb: http://www.azetterberg.webnode.se
http://www.lerblomster.se
Pia 3 liten.jpg
Visningsplats: Strömsholms vandrarhem
Jag bor i Eskilstuna och jobbar med textil. Det är framför allt lappteknik som jag håller på med. Mest använder jag mig av gamla traditionella mönster och jag tycker mycket om att kombinera färger på olika tyger. Det jag tillverkar är lapptäcken i olika storlekar, löpare, väskor och ryggsäckar i lappteknik. Ibland gör jag även väskor och ryggsäckar av återvunna jeans.  
Telefon: 076-772 27 75
Epost: pia@bjurshagen.se
Webb:
Gunilla 2.jpg
Visninngsplats: Kanalmuseét
Hej jag heter Gunilla Lidgren. Har arbetat med ull i många år, gått flera kurser. Ull är ett roligt och spännande material med många möjligheter, både med tovning och nålpickning. Jag pickar mest tavlor med djur och landskapsmotiv. Har ställt ut på en del gallerier runt om i landet. Bla representerats av Västerviks konstförening /museum. Har varit med på konstrundan tidigare år. På brukshotellet i Hallstahammar och wesreekvarn i Kolbäck. I år ställer jag ut på Kanalmuseet Skantzen.
Telefon: 073-587 03 27
Epost: gunillalidgren@hotmail.com
Webb: Gunilla Lidgren Ullhantverk
2022.jpg
Visningsplats: Galleri Wission
Jag har älskat att skapa på olika sätt sedan barnsben. Först i 30 års åldern började jag med måleri, som sedan dess varit mitt fokus. Jag har nu målat i 30 år och arbetar både i olja och akryl. Mest akryl eftersom jag ofta blandar olika material i färgen. Jag gillar att måla på impuls och försöker släppa kontrollen när jag skapar. Är fascinerad av vad som händer när målningarna växer fram av sig själva och får eget liv. Jag bor i Arboga där jag även jobbar som kursledare, bildtolkare, ljus-och färgpedagog och lärarvikarie. Gallerier där jag är representerad: Galleri St. Erik Stockholm Christos Gallery Glasgow Har ställt ut på flera olika platser utomlands. Paris, New York, Italien m.m. Och blivit uppmärksammad med ett flertal utmärkelser.
Telefon: 076-899 73 90 Epost:info@margaretaskogsberg.com Webb:  http://www.margaretaskogsberg.com Facebook: Margareta Skogsberg Art
bild 2
Visningsplats: Strömsholms vandrarhem.
Hantverk har alltid varit en stor del av mitt liv.
Jag har provat på många olika sorter och här i underbara Ängelsberg får jag också mycket inspiration. Nu samlar jag olika material från naturen och jobbar sen vidare med det. Det blir olika skyltar av gamla brädor t.ex.
Vättarna på skyltarna är gjorda i stengodslera och samma lera, fast ljus, finns i mina ordspråk.
Änglar sågar jag i bandsågen.
Ibland blir det också något textilt, t.ex. grytlappar och kuddar. Sen blir det olika sorters smycken. Många i hematit, för det är ju en sån vacker sten.
Hoppas vi ses i påsk!
Telefon: 070-668 78 02
Epost: inger.nygren@gmail.com
_DSC5591 beskuren.jpg
Visningsplats: Naturfotografiska
Fotografi och egenhändigt slipade stenar.
Jag heter Torbjörn Lorin och är född och uppvuxen i Örebro och flyttade till Frövi runt millennieskiftet. Hela tiden har jag varit intresserad av naturen. Mitt fotointresse har funnits sedan tonåren. De flesta motiven finner jag i naturen. Jag tycker om att fotografera de små detaljerna i det stora. Mina motiv är t.ex. mönster, fåglar, landskap och djur. Stenar har jag samlat på hela tiden. Trasiga klara kristaller förädlar jag till vackra facettslipade stenar och stenar med vackra mönster slipar jag till cabochoner och skivor. På utställningen kommer jag att ställa ut Fine Art – utskrifter på akvarellpapper, både ramade och som lösa ark. Utskrifterna producerar jag själv och de är printade med arkivbeständigt bläck på bomullspapper. Bilderna är därför i väldigt små upplagor. Ett urval av mina slipade stenar har jag också med mig, bl.a. facettslipad svensk bergkristall och rökkvarts och planslipade cabochoner i t.ex. Älvdalsporfyr.
Telefon: 073-832 54 80
Epost:
torbjorn.lorin@telia.com
 
Gula hästen
Välkommen till Gula Hästen - Café och Restaurang
Vill du ha fika, lunch eller middag? Hos oss kan du välja och vraka God mat i härlig & genuin miljö. Utställare:  
Telefon: 0220-437 27
Epost: info@gulahasten.com
Webb: http://www.gulahasten.com
Falling town
Visningsplats: Stenköket
Utställningar
Agora Gallery Manhattan New York, 2010 och 2015
Caorussel du Louvre, Paris, 2016
Brick Lane Gallery, London 2011
Stockholms Konstsalong, 2011, 2012
Samt ytterligare ett femtiotal utställningar.

Konstnär som arbetar med abstrakt konst i både akrylfärg och olja. Konstverken skapas i en speciell teknik som jag utvecklat. Silkespapper fästs på canvas med hjälp av vitfärg. När silkespappret och färgen torkat målar jag motiven på tavlan med lager på lager av färg. Varje lager måste torka noggrant emellan strykningarna. En tavla kan bestå av upp till 40 lager av transparent färg. Jag har min ateljé i Västerås men deltar i utställningar över hela världen.
Telefon: 070-981 46 89
E-post: cathrine@cathrineoberg.com
Webb: http://www.cathrineoberg.com

Petersén, Lisa

Visningsplats: Westerqwarn Pub & Restaurang
   
Telefon: 070-258 14 02 Epost: lisas.skinnverkstad@telia.com
Gästis
Kolbäcks Gästgivaregård vänder sig till dig som uppskattar en miljö från svunna tider. Gästgivaregården finns för dig som söker en restaurang och hotell som bär på sin egen karaktär, med en atmosfär av forna dagars fest och glamour, och personal som bryr sig om Dig. Med endast 20 minuters resväg från Västerås och 5 minuter från Strömsholm, kan du fira din högtidsdag, äta god mat, övernatta i våra fina hotellrum eller konferera med ditt företag i en klassisk miljö.
Utställare:
 • Olov Larsson
 • Gunne Ramberg
Telefon:0220-403 60
Epost: info@kolbacksgastgivaregard.com
Webb: http://www.kolbacksgastgivaregard.com
kvinna streck.JPG
Visningsplats: Virsbo Konsthall.
Jag har under de senaste fem åren börjat måla som hobby mellan mitt jobb som rörmokare och mitt musicerande. Jag finner det rogivande att måla. Numera är jag även med i Virsbo Konstnärerna som träffas och målar en gång i veckan. Jag målar akryl och blandteknik. Det är tredje året jag ställer ut på Konst och Kulturrundan.
Telefon: 070-336 35 21
Epost: johan73gronholm@gmail.com
Unna Katz utställning

Visningsplats: Naturfotografiska, Hallstahammar.
Hallstahammars Konstförening är öppen för alla. Den bildades 1980 och har c:a 250 medlemmar. Målet är att verka för, underhålla och utbreda intresset för konst. Föreningen arrangerar konstutställningar och mycket populära konstresor och konstföredrag. Vi köper in konst vid utställningarna för hela medlemsavgiften och lottar ut bland medlemmarna. Under Påskens Konstrunda visar vi exempel på vår utlottningskonst på Hallstahammars Kulturhus i samverkan med Naturfotografiska galleriet.
Webb:http://www.hallstahammarskonstforening.blogspot.se
Sotebo
Visningsplats: Naturfotografiska
Året om, alla årstider, alla månader, alla dagar i veckan! Bäst bilder blir det om man har kameran med sig så den är oftast en ständig följeslagare. Har en stor förkärlek för soluppgångar och solnedgångar då ”gyllene timmen” bjuder upp till fantastiska fotoförutsättningar. Det är även då väderomslagen bjuder naturen på en härlig sagolik sinnesstämning. Jag är nybörjare, där mitt bildseende väger tyngre än mina kunskaper om inställningarna på kameran. Fotar allt, men djur och natur ligger mig varmt om hjärtat. Hos mig får du se foton från Västmanland med omnejd, men mycket från vår egen kommun. Fick frågan om att vara med på årets Konst och kultur runda så detta är min första fotoutställning. Hoppas vi ses! Anna
Telefon: 070- 851 16 76
Epost:anna.nilsson@svenskfast.se
Webb:https://kameramamman.wordpress.com/  
Action - Tony L
Visningsplats: ABF-lokalen i Eldsbodahuset.
Bildgruppen Prisma är en politiskt och religiöst oberoende förening där alla som på något sätt är intresserade av fotografi kan känna sig välkomna.
Nivån på medlemmarnas fotokunnande varierar, liksom inriktning och intresse. Vi har högt i tak när det gäller vilken typ av fotografi man vill hålla på med, och inriktar oss inte som förening på något särskilt ämne.
Här samsas natur-, semester-, dokumentations- och porträttbilder lika bra och alla andra varianter. Det som förenade oss och fortfarande förenar oss är glädjen och lusten att fotografera. Enskilt eller i sällskap med andra.
Epost: info@bildgruppenprisma.se
Webb: http://www.bildgruppenprisma.se
Stenhuset-med-logga
Verksamheten bedrivs i Stenhuset, som byggdes i mitten av 1800-talet som bostad åt sex smedfamiljer. I Stenhuset finns en stor konsthall på övre våningen, där vi mestadels ställer ut konst och konsthantverk av etablerade konstnärer. På bottenvåningen finns en butik, där gillets medlemmar säljer sin konst, slöjd och hantverk, ett café med hembakat kaffebröd och en gammal smedbostad. Caféet används även som utställningslokal.
Utställare:
 • Michelina Gatti
 • Matz Solvik
 • Per Stymne
 • Lena Thiel
 • Ewa Älgenäs
Telefon: 0220-367 57
Epost: stenhuset.gille@suravision.se
Webb: http://www.stenhusetgille.se
Life is good
Visningsplats: Westerqwarn
Konstnär med måleriet som redskap för välmående och glädje! Jag älskar att vara med färgerna och se vad som växer fram under mina händer. Det är en en spännande upptäcksfärd med akryl och akvarell som resulterar i abstrakta/föreställande motiv. På Westerqwarn visar jag både små och stora tavlor. I Västerås har jag en ateljé där jag även håller kurser. Utbildning: Framnäs folkhögskolas konstlinje/Vedic art/korta kurser Välkommen att se mina tavlor och träffa mig på Westerqwarn! Epost: av@anettevester.se Webb: http://www.anettevester.se/ https://www.facebook.com/artavester/
Glada färger.jpg
Visningsplats: Strömsholms Vandrarhem.
Jag kom som femåring till Hallstahammar från Västergötland, Sveriges textilcentrum. Far och farfar hade konfektion och skrädderi som levebröd. Jag följde deras fotspår, och i tidigt 70-tal tog jag examen som modedirektris vid Lennings Textiltekn. Instit. i Norrköping. Textilkrisen slog som bekant snart till, och det mesta av textil och konfektion försvann ur landet. Jag bytte bana och kom att ägna större delen av mitt arbetsliv åt att konstruera utomhusställverk vid ABB. Lite annorlunda mot att konstruera mönster och designa kläder kanske, men roligt det också. Min man, vår katt och jag bor på landet utanför Kolbäck. Färg, form och sömnad har ändå alltid, tillsammans med musiken, fått vara min hobby. Just nu roar jag mig med att designa stickade plagg, som jag handstickar i härligt färgglada ullgarner. Välkomna till Strömsholms Vandrarhem i påsk och se mina senaste alster! Carina Axling
Telefon: 070-534 77 57
Epost: familjenaxling@spray.se
Naturfotografiska 1.jpg
Besöksadress: Parkgatan 7, Hallstahammar.
Naturfotografiska i Hallstahammar är en del av Hallstahammars kommuns vision där kreativitet, nytänkande samt social och ekologisk hållbarhet ska genomsyra alla kommunens verksamheter.
Utställare:
 • Roger Berglund
 • Thomas Janzon
 • Mikael Larsson
 • Torbjörn Lorin
 • Anna Nilsson
 • Janne Nilsson
 • Lars Petersson
 • Christer Sjöberg
 • Anders Sundkvist
 • Klara Törnqvist
 • Hallstahammars Konstförening
Vinterbro
Visningsplats: Svånö 15, Rytterne
Jag försöker hitta det vackra i det som finns i närheten. Jag vill gärna få andra att stanna upp och se det vackra i det "vardagliga". Att fotografera är mitt sätt att koppla av och stressa ner. Just nu är jag väldigt förtjust i macrofotografering. det finns en helt ny värld att upptäcka!
Telefon: 073-987 25 04
Epost: info@lindaobergfoto.se
Webb: Linda Öberg fotograf (FB)
1 häst fågel
Visningsplats: Vångsta 70, Unna Katz
Välkommen till min arelje och bostad. Ett fantastiskt vackert timmerhus flyttat och uppfört 2008, fyllt till brädden med min konst jag ställer ut skulptur i glas och sten och trä. Måleri i olja .I ateljen visas mosaik : offentlig utsmyckning för Bostads AB Mimer på Nordanby Äng i Västerås. Här finns fika och grillad strömming / korv att köpa. Hjärtligt välkomna. Jag visar måleri och skulptur. Här finns fika att köpa.
Telefon: 070-322 61 04
Epost: unnakatz@msn.com
Webb: http://www.unnakatz.se
lena2.jpg
Visningsplats: Kanalcafét, Skantzen
Färger, former utmanar mig i det oändliga. Impressionist, en "quick painter" skulle säkert passa som beskrivning av mitt målande. HUNDringar ett ständigt återkommande motiv som troget återkommer i olika skepnader till mig. HUNDringar älskar natur och att lukta på blommor, precis som jag! Mitt målande har varit en intresse hela mitt liv för att de senaste åren mer inta en plats i mig av starkare betydelse. Målarveckor i Toscana eller på västkust under handledning har gett mig ett lärande och stärkt min självbild av målande. Sedan flera år har jag tillsammans i ett kollektivt sammanhang målat med likasinnande fria själar. Sakta har utställningserbjudanden erbjudits och som en HUNDring har jag undrande antagit utmaningarna.
Telefon: +46736563232 Epost: lena.vaglund@vasteras.se Webb: http://www.lenoka.se
IMG_20171218_104553_545.jpg
Visningsplats: Dingtuna Bygdegård
Jag har i hela mitt liv älskat stenar, tagit hem och sparat extra fina som barn och samlat lite mer kostsamma som vuxen. En dag var det inte nog med att ha dem i fickan eller på en hylla och jag sökte upp Charlotte Modig, en silversmed verksam i Västerås.
Jag har nu gått i lära hos henne i nio år och sedan fyra år har har jag egen verkstad. Då jag parallellt med mitt skapande också utvecklats som healer har kristallers språk och verkan blivit allt mer intressant. De har en påverkan som går utanför det vi normalt tänker på. Kunskaper väcks som leder oss tillbaka till människans ursprung med hjälp av dem och det förstärks med min formgivning.
En kristall startar alltså tillblivelsen av ett smycke. Därefter bygger jag på med silver och eventuellt en eller fler stenar. Till sist ska de kombineras med en länk av kristaller innan jag känner att det är färdigt.
Jag kombinerar idag silversmidet och målning i Akryl med personlig utveckling genom healing, meditation och målande. Gå gärna in och läs mer på min hemsida eller kontakta mig
Telefon: 073-241 75 70 Epost: ausa.roos@gmail.com Webb: soulkeygem.weebly.com
elenastuwe
Visningsplats: Westerqwarn Pub & Restaurang
Elena har rysk bakgrund, utbildad vid Moskvas högskola för Sovjetkulturen. Men hon lever i Sverige sedan flera decennier. Hon målar i olja och akvarell och beskriver sin stil som ”romantisk realism”. Min konst får gärna ge betraktaren en känsla av trivsel, trygghet och välbefinnande. Jag har inga problem med att mina tavlor har ett dekorativt element, säger Elena Struwe.
Telefon: 070-939 45 31 Epost: galleri.parlan@gmail.com
PB240633.jpg
Visningsplats: Westerqwarn Pub & Restaurang
Materialet är oftast akryl på duk. Jag låter bilden födas i processen utan förlagor. På något sätt är själva seendet och att bli berörd viktigast för mig. Inspiration är livet självt. En betydande vägvisare i mitt skapande är Curt Källman och Vedic Art. Min väg har gått från teaterns expressiva gestaltande av mänskligt drama vidare in i målarkonstens inre värld av färg och form. Fler bilder finns på http://www.evafredman.se
Telefon: 076-842 27 22 Epost: eva@levara.se
Webb: http://www.levara.se
Woman with red scarf
Visningsplats: Galleri Wission
Mitt namn är Ulf Lidén och född i Ådalen Ångermanland men bor sedan 1957 i Södertälje. Är nu 72 år gammal och pensionerad sedan 5 år. Jag har fotograferat sedan 1964 då jag köpte min första systemkamera, vilket var en Canon. Har varit troget detta varumärke sedan dess. Var inblandad i en olycka 1984 som gjorde att jag höll upp med fotografering i över 20 år, men det har nu ändrats för att uppta en stor del av min tid. Jag gillar bilder med spännvidd mellan det abstrakta till natur liksom konstfoto . Har haft ett 20-tal utställningar under de senaste tre åren.  Är representerad utomlands i England, Schweiz, Tyskland, Finland och Canada.
Telefon: 073-741 21 96
Epost: ulfliden45@gmail.com
konstochkulturrundN.jpg
Visningsplats: Kanalkaféet – Skanzen
Mitt namn är Rebecca Hillerud och jag bor i Västerås där jag studerar kammarmusik vid Mälardalens högskola. Förutom musiken har jag alltid haft ett stort intresse för att rita och måla. Jag har använt mig mycket av kol, blyerts och oljefärger. I början av 2017 upptäckte jag akvarellfärgens oändliga möjligheter och utmaningar, och sedan dess har jag inte kunnat sluta måla. Naturen är det roligaste motivet tycker jag, för den är både komplex och himla vacker.  
Telefon: 073-580 95 30 Epost: rebecca.hillerud@hotmail.com
Bergslagen I, 2017 (del av bild)
Visningsplats: Prästgårdens trädgård
Om mig Jag är konst- och frilansfotograf, baserad i Stockholm. I min konst arbetar jag mycket med analog teknik. Med projektet Boxed Landscapes vill jag förena min kärlek till landskapsfoto med ett lite annorlunda sätt att skapa – och sälja – bilder.
Boxed Landscapes
Jag skapar egna fragmenterade landskap med en lådkamera från 1950-talet och en rulle mellanformatfilm. Varje bild består av en serie överlappande multiexponeringar – inga digitala montage, med andra ord. Här finns möjlighet att köpa båda hela landskap, men också helt unika sektioner som du väljer själv – och betalar per centimeter.
Telefon: 073-339 37 47
Epost: alison@demars.se
Webb: http://www.demars.se
Kristina Persson
Visningsplats: Strömsholms Vandrarhem.
Jag är konstnär och Bildpedagog vid Västerås Kulturskola och Konstlinjen i Västerås. Sommar, höst , vinter och vår målar jag ute på plats. Min motivkrets är naturen och landskapet i både Västmanland och Ångermanland, Höga Kusten.Jag bor i Dingtuna utanför Västerås. Utbildning; Grundskolan för Konstnärlig Utbildning,Västerås Konstskola,Konstfackskolan, Stockholm.
Telefon: 0765694819 - 0703969651 Epost: kickipersson1@hotmail.com
Annette MA Stocker
Visningsplats: Galleri MA Stocker
Jag heter Annette MA Stocker och har mitt galleri/showroom MA Stocker i Dingtuna, Västerås. På konst- och kulturrundan kommer jag visa mina senaste målningar i akryl, olja och blandteknik. Kommer även ha mina skulpturer och ansikten i natursten och betong. Jag har haft utställningar både i Sverige och utomlands-Toscana, Dubai, Barcelona, Berlin och Paris. Kika gärna in på min hemsida.
Välkommen att se mycket konst och hantverk på MA Stocker galleri/showroom i Dingtuna.
Telefon: 073-344 60 11
Epost: ma.stocker@telia.com
Webb: http://www.konst.se/mastocker.se
Facebook: MasKonstDesign
Instagram:annettestocker
Galleri MA Stocker
MA Stocker Galleri/showroom ligger i Dingtuna Västerås. I första hand används galleriet för att visa Annette MA Stockers konst och hantverk. Inga ordinarie öppettider utan visning enl ök och speciella evenemang. Under Konst och kulturrundan 30-31 mars, 1 april öppnar galleriet och kommer att visa konst och hantverk av 3 konstnärer. Välkomna!
Utställare:
 • Annica Andersson
 • Rose-Marie Calldin
 • Anette MA Stocker
Telefon: 073-344 60 11
Kontaktperson: Annette MA Stocker
long horizon liten.jpg
Visningsplats: Hallstaparken
Mitt namn är Micaela Ivansson och jag är en tjej som pluggar på örebro univeristet och på fritiden målar i Olja och Akvarell, jag är inspirerad av havet och båtlivet i mina målningar då det är en stor del av mitt liv. 
Telefon: 072-424 13 40
Epost: msi@tinozza.se
Webb: https://tinozza.se/portfolio.html
IMG_20180116_003057.jpg
Visningsplats: Mangelboden, St Ekeby
Jag heter Lars- Erik Ivemyr. Bor i Mellansundet granne med Åholmen, en mycket inspirerande miljö. Är cirkellledare i akvarellmålning på ABF Hallstahammar. Tycker det är trevligt att träffa så många ambitiösa människor som delar mitt intresse för akvarell. Man ger och man får.
Telefon: 070-696 16 85
Epost: larserikivemyr@gmail.com
fyrbaddsrum
Strömsholms Vandrarhem har öppet året runt och hos oss är även djur välkomna. I vårt fina kök finns möjlighet att laga god mat. Det finns möjlighet att beställa frukost och för större sällskap hjälper vi gärna till med att ordna med catering. Vårt måtto är att vandrarhemmet skall kännas hemtrevligt och fräscht oavsett om du bor hos oss en eller två nätter eller en hel månad. Alla är välkomna till vårt vandrarhem, som är helt handikapp anpassat.
Utställare:
 • Britta Andersson
 • Carina Axling
 • Pia Bjurshagen
 • Lena Björkman
 • Inger Nygren
 • Kristina Persson
 • Laila Wiik
 • Turid Ögaard
Telefon: 0220-437 74
Epost: info@stromsholmsvandrarhem.com
Webb: http://www.stromsholmsvandrarhem.com
_Y3U1941.jpg
Visningsplats: Naturfotografiska
Jag är född och uppvuxen i Bergslagens skogar - närmare bestämt Rockhammar. Rockhammar är en liten burksort i Lindesbergs kommun. Jag har sedan barnsben tyckt om att fotografera men sedan tjugo år tillbaka har jag fotograferat naturen i min närhet så fort tillfälle givits. Det jag tycker mest om att fotografera är landskap, fåglar och vatten i rörelse. Höjdpunkten är dock tjäderspelen på våren med allt vad det innebär med tält, massäck, sovsäck, kamerautrustning och en himla fin naturupplevelse! Sedan 5 år tillbaka är jag medlem i Naturfoto Västmaland.
Fine Art utskrifter
Telefon: 070-390 67 60
Epost: klarat@telia.com

Berglund, Roger

Visningsplats: Naturfotografiska
Jag har hobbyfotograferat sedan mitten på 70 talet med ett långt och nyttigt uppehåll 80 – 94. Favoritmotiven kommer från naturen, helst skogen och ofta runt knuten.
Telefon: 070-633 47 71
Epost: bildberget@telia.com
Apple Blossom.JPG
Visningsplats: Svånö 15, Rytterne
  Naturen har alltid haft en given plats i mitt måleri.
En trädkvist, en skogsdunge i motljus eller ett blänkande, stilla vatten är sådant som lockar mig lite extra.
I skapandet finner jag ett lugn och glömmer både tid och rum.
Med en konstnärlig släkt runt mig har jag vuxit upp med kreativitet ständigt närvarande och inspirerats mycket av det.
Har utbildat mig inom konst och grafisk form. Bl a har jag gått en 2-årig konstlinje på Skinnskattebergs folkhögskola. En hel del kvällskurser i oljemåleri har det också blivit genom åren.
Jag målar mestadels med olja men även med akryl och akvarell.
Varmt välkomna till Rytterne, Svånö 15!
Telefon: 070-530 23 91
Epost: jennyjansson74@hotmail.com
Webb:
apple.jpg
Visningsplats:  Hektors Konstatelje och galleri Himmelriket, bredvid Tidö Slott  
Margret Haid Arbetar med akvarell, textil samt betong som bilduttryck. Utställningar: Ett flertal samlingsutställningar på Västerås Konstmuseum och Västerås Konstnärsförening. samt utställningar i bl.a. Köping, Fagersta, Eskilstuna,Surahammar, Arvika, Ängelsberg, Tällberg och Norberg. Representerad: vid Västerås Kommun samt Landstinget Västmanland. Medlem: i Västerås Konstnärsförening
Telefon: 070-456 43 88
Epost: margret.haid@gmail.com
3.JPG
Visningsplats: Virsbo Konsthall
Jag har målat för nöjets skull i många år. Provat på olika metoder och material, akvarell ,akryl och collage. Har varit på folkhögskolor runt om i Sverige på sommarkurser. Målar tillsammans med en grupp i Virsbo. Motiven är ofta rena fantasier med något inslag av verklighet.
Telefon: 070-350 82 06
Epost: Berit_lindblom@telia.com
1.JPG
Visningsplats: Virsbo Konsthall.
Jag är en 72-årig kvinna, som för 4 år sedan flyttade med min man från Västerås till Virsbo. Här i Virsbo bodde då en familj vi tidigare kände från Västerås. Mannen i familjen inspirerade mig att börja måla och tog mig med till Virsbokonstnärerna. Jag har nu varit med där i nästan 3 år. Vi träffas en gång i veckan och har väldigt trevligt tillsammans bland färger, penslar, stafflin mm. Jag mår själv väldigt bra när jag målar - man glömmer tid och rum. Tack, Kjell, för att du lotsade mig in på konstens väg. Lotta
Telefon: 076-231 33 63 Epost: lotta@fredriksson.nl
20180205_131750 (002) Liten.jpg
Visningsplats: Westerqwarn Pub & Restaurang
Jag heter Mona Wallstedt Nordgren och är född en nyårsaftonsmorgon. Året var 1946, platsen var Västerås. Därefter uppvuxen i Eskilstuna numer bosatt i Västerås. Sedan 80-talet målar jag huvudsakligen akvarell, efter att ha provat på olika tekniker genom åren. Jag får min inspiration av de färger och former som finns runt omkring mig såväl ute som inne och naturligtvis att besöka konstutställningar är alltid en stor inspirationskälla. Min målsättning är att försöka skapa intressanta bilder, mer än kanske att motivet är självklart. Mitt ”signum” är att det alltid finns ”tre fåglar” någonstans i bilden.
”Att måla – kan man ha en mer känslofylld sysselsättning”?
Telefon: 070-522 26 66
Epost: mona.wallstedt@posthem.se
Stenköket
Stenkökets café har påsköppet fredag till söndag kl. 10-16 Strömsholms Slott 734 94 Strömsholm
Utställare i Stenköket:
 • Maritha Dimander
 • Susanna Geidemark
 • Tony Lif
 • Vladimir Vlajkovic
 • Cathrine Öberg
Telefon: 0220-43074, 0220-43035
Webb: http://www.kungahuset.se http://www.facebook.com/kungahuset
Viola 2.jpg
Visningsplats: Virsbo konsthall
Sedan jag gått i pension har jag tagit upp det måleri som jag tidigare ägnat mig mer sporadiskt åt.  När den stora skogsbranden i Västmanland härjade blev jag starkt berörd trots att vi inte kände oss direkt hotade här i Uppsala. Efter ett besök på plats några år senare - sommaren 2016 - blev jag inspirerad till några målningar. Kontrasten mellan förödelsen och det obändiga livet i grönskan och blomsterprakten var fascinerande. För mig blev det en symbol för livet på andra sätt också. När jag nu får chansen att visa upp mina bilder för människor som bor närmare och därmed varit mer direkt berörda av branden känns det meningsfyllt. Väl mött i Virsbo konsthall!
Telefon: 070-421 48 68
Epost: viola.ollaiver@gmail.com
IMG_3438 Liten.jpg
Visningsplats: Dingtuna bygdegård
Jag heter Suzanne Höijer och är en pensionerad sjuksköterska sedan 2011.Har alltid tecknat och målat kontinuerligt sedan tidiga barnaår. Är uppvuxen på Lidingö och sedan tonåren i Västerås. genuint intresserad av människor både vad det gäller i målningen som i fotograferingen. Det som fascinerar mig mest är att försöka få fram rörelse och ljus i bilder samt stämningar i det dagliga livet. Jag anser mig vara autodidaktisk ( självupplärd) .  
Har haft en framgångsrik utställning på "Hem till gården" hotell. konferens, Västerås 2016
  Min vision är att Lev i nuet, Se möjligheterna, Ha visioner ! - Detta är min levnads regel !  Gå gärna in på min Facebook sida ” Suz ateljé och galleri ”eller på min hemsida," suz ateljé och galleri , webnode" Livet är kort och det är viktigt att ta vara på allt roligt. Därför är mina målningar ganska färgstarka. Dock har jag en del målningar i lite mildare i färg då de kan anpassas till mildare inredning i hemmet samtidigt som jag hoppas kunna ge känsla av rolighet och dekorativt inslag på väggen. Vill arbeta med harmoni och glädje.
Telefon: 072-307 07 71
Epost: pvsuho@gmail.com
Webb: http://suz-atelje-galleri.webnode.se/
tårtspade,brevsprätt,termometer.
Visningsplats: Vångsta 70, Unna Katz
Skifferprodukter från Grythyttan
Telefon: 070-242 53 79
Epost: info@skiffertak.com
bild1.jpg
Visningsplats: Stenhuset
Konst och måleri har följt mig så länge jag minns. Har alltid varit intresserad av konst och måleri. Målat i många år parallelt med mitt yrkesliv, men målar numera på heltid. Målar i olja, akvarell och akryl. Målar föreställande men inte fotografiskt, färg och form får gärna "flyta ut". Söker ljuset och vill förmedla en känsla till betraktaren. Mina bilder är oftast minnesbilder jag bär inom mig. Min italienska bakgrund speglas ofta i mina målningar med sydländska byggnader och färger. Min konstnärliga utbilding har jag fått via flera Västeråskonstnärer, utbildning vid Skinndkattebergs Folkhögskola och framförallt har mitt akvarellmåleri utvecklats genom utbildning  jag fått av kända lärare vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän. Haft ett 20-tal separatutställningar i urval, 2 gånger på Stenhuset i Surahammar, Galleri Nykvarn, 2 separata utställningar Galleri Norberg och Museet i Casola Italien. Har deltagit i minst lika många samlingsutställningar och bland dessa ett 10-tal jurybedömda. Har anlitats att måla stora kulisser till Thomaskyrkan i Västerås 2017. Anlitats  olja  och akvarellmåleri i Västerås och har akvarellkurser i Toscana Italien.
Telefon: 070-360 94 23
Epost: michelina43@gmail.com
Frostigvsm.jpg
Visningsplats: Dingtuna Bygdegård
Fotograf
Väsen I och II

Utställningen är en lekfull utmaning till våra vänstra hjärnhalvor. Där finns förmågan att skapa begriplig verklighet av världen runt oss. Vänstra hjärnhalvan jobbar ständigt med att hitta det logiska och rationella, att se mönster och strukturer.
Dessa väsen upptäcktes av en slump, de väckte min nyfikenhet med sin ständiga föränderlighet. Motiven i bilderna kommer att växla ju längre du låter blicken vila i bilden. Vad eller vem du hittar i bilden, är beroende på vem du är och vilka erfarenheter du har med dig. Ovan visas några av bilderna som kommer att vara med under Konst-och Kulturrundan 2018.
Att fotografera har jag gjort sedan mitten av 1980-talet, men att ta mitt intresse till konstform, tog inte fart förrän 2012. Mönster, linjer och detaljer fångar gärna min blick. Jag har en förkärlek till att hitta det abstrakta i min vardag, att se detaljer som framstår som annat än det jag är van att se. Jag tycker om bilder som får mig att fundera på vad det egentligen är jag ser, att vänster hjärnhalva får arbeta lite extra. Jag försöker få klart så mycket som möjligt direkt i kameran och att inte alls eller väldigt lite efterbearbeta mina bilder.
Tidigare utställd
Torshälla konstrunda 2015
Ateljé H.P. Art Höstutställning 2015
Konst- och kulturrundan i Kolbäcksådalen 14-16 april, 2017
Torshälla konstrunda 2017
Telefon: 0708-219 608
Epost: mimmi.hogblom@hotmail.com
_MG_2501.jpg
Visningsplats: Naturfotografiska
Jag heter Mikael Larsson och är fotograf med inriktning på naturfoto så som fåglar, landskap, macro, natthimlen mm. Ibland blir det även att fota gatumiljöer, människor mm. Jag försöker fånga det sköna i naturen men även dess kontraster. Jag bor i Västerås och är medlem i föreningen Naturfoto Västmanland. Jag har haft tre egna utställningar tidigare.
Vid Nordens största Naturfototävling, Nordic Nature Photo Contest 2018 kom jag på tredje plats i kategorin Landskap. Jag hade dessutom två till bilder premierade i samma tävling i kategorierna Landskap samt Fåglar.
Telefon: 073-140 38 95
Epost: info@mikaelphoto.se
Webb: http://www.mikaelphoto.se
Instagram: miklar69_photo
20170318_105502.jpg
Visningsplats: Dingtuna Bydgegård
Jag heter Susanne Nyberg. Jag målar akvarell, har gjort så i drygt 10 år. Även fuskat lite i olja och akryl, men akvarellen passar mig bäst. Har gått på olika konstkurser, varit medlem i Club Artis, där mina tavlor funnits med på årliga vår- och julsalonger. Har även haft några separatutställningar, nu senast på Kulturnatten. Det blir ofta  vatten och natur i mína bilder. Gillar även får, höns och så lite blommor förstås.
Telefon: 070-532 94 05 Epost: hasse1939@hotmail.com
I rallarrosornas rike
Visningsplats: Mekanikusbostaden på Kanalmuseét Skantzen
Jag heter David Lunde och är född och uppvuxen i Hallstahammar. Har uttryckt mig i bilder så länge jag kan minnas. När jag var yngre blev det mycket serier. I 25-årsåldern provade jag på akvarellfärger och började måla tavlor. På Skinnskattebergs folkhögskola lärde jag mig även olja, akryl och andra tekniker som grafik, skulptur m.m. Snabba kolteckningar färglagda med akryl på akvarellpapper har blivit min specialitet. Med denna teknik skildrar jag gatulivet i Hallstahammar och andra orter i Västmanland. Mitt lokalhistoriska intresse lyser nog lite igenom här. Men det är alltid härligt att sätta sig på en sten i skogen med akvarellådan, gärna i omgivningarna kring Ängelsberg då jag sommarbor i trakten.
Telefon: 073-681 48 83
Epost: david.lunde@swipnet.se
1-1-DSC_1099.JPG
Visningsplats: Kanalkaféet, Skantzen.
Jag heter Stina Nyström och bor i Sörtå, Munktorp, Köping. Efter estetisk linje på gymnasiet och ett flertal kurser på ABF i måleri och keramik har jag gått en två-årig konstlinje på Eskilstuna folkhögskola. Mina motiv kommer ofta från naturen men jag tycker också om att hänga med i samhällsdebatten och där hittar jag både figurer och ämnen som intresserar mig. Jag tycker mycket om djur och natur. Långa skogspromenader är något som både ger mig lugn och inspiration. Ridning och hästar är ett annat intresse som jag ägnar mig åt när tillfälle ges. Jag målar mest i akryl och akvarell.
Telefon: 072-530 38 00
Epost: 40185@telia.com
DSCN0227[1].JPG
Visningsplats: Kansliet på Kanalmuseet Skantzen
Mitt namn är Helga Vorbrodt. Jag sysslar med flera inriktningar av konsthantverk: textil, vävning, broderier, rkk, batik och målning. Motiv och komposition får jag ofta från närmiljön, byggnader och naturen. Under åren har jag haft några utställningar i batik och målningar på olika gallerier i Västmanland. I denna utställning visar jag ”småbildskonst” av returpapper, så kallad rkk-teknik (riva-klippa-klistra). Jag visar även hand- och maskinbroderier i form av kuddar. Sedan flera år tillbaka är jag verksam, som cirkelledare, hos Vuxenskolan, Västerås, i batik och målning.   Utbildning: Konstfack Berlin und Erfurth, Tyskland, inriktning textilhantverk, broderi, vävning och mönsterkonstruktion. Senare studier i målning och batik.  
Telefon: 021-350 511 Epost: vorbrouj@westinghouse.com
Dominique 4.jpg
Visningsplats: Hallstaparken
Mitt namn är Dominique Ginsback och jag skulpterar på duk. En liten hobby jag har på fritiden. Jag söker efter mycket skuggeffekter i mina tavlor..och det va så allting började.
Telefon: 070-302 40 48
E-post: dominique.gin@outlook.com
westerqwarn
Westerqwarn har anor tillbaka till 1400-talet och det sista mjölet maldes så sent som 1974. Vi är stolta över vår Qwarn, vi lägger vår själ i mat och dryck och vård av den speciella atmosfär som vi har här. Idag är Westerqwarn restaurang, café och pub. Här finns också ett kvarnmuseum, galleri, minigolfbanor, boulebanor och ett eget vandrarhem. Välkommen!
Utställare:
 • Eva Fredman
 • Kerstin Nämfors
 • Lisa Petersén
 • Elena Struwe
 • Anette Vester
 • Mona Wallstedt Nordgren
Telefon: 0220-406 88
Epost: info@westerqwarn.se
Webb: http://www.westerqwarn.se
Varg
Visningsplats: Knytpunkten
Jag försöker att finna annorlunda sätt att forma och hantera glaset. Jag arbetar med konstglas som jag krossar i olika storlekar som jag sedan använder för att få fram mina motiv av djur natur samt ansikten m.m. Jag använder även glasstänger som används till morrhår ögonfransar m.m. Välkomna så ska jag berätta mera om min konst. Titta även in på min hemsida
Telefon: 070-311 63 94
Epost: info@villavevde.se
Webb: http://www.villavevde.se
Små ljusstakar 72E.jpg
Visningsplats: Unna Katz.
Som bildkonstnär arbetar jag främst i den grafiska tekniken collografi. Varje grafiskt tryck är unikt och finns bara i ett exemplar (monoprint), men ofta trycker jag en bild i olika färgskalor eller utvecklar bilden på annat sätt. När jag vill göra objekt/skulpturer/installationer återanvänder jag kasserat material. Det kan vara allt från gamla lampskärmar till bildelar. Att skapa något nytt genom att kombinera objekt som jag hittar är spännande. Tekniken kallas med ett fint ord för assemblage. Under åren 2001-2017 har jag deltagit i ett flertal utställningar i bl a Östergötland, Närke, Småland, Skåne och Stockholm. Jag har också 2003-2017 medverkat i Norra Vätterns Konstrunda. Jag har egen ateljé/verkstad i min bostad i Västanvik norr om Motala.
Telefon: 073-421 47 31 Epost: Almquist.ingrid@gmail.com Webb: http://www.nvbof.se
Fåglar små
Annette Fahlberg Visningsplats: Dingtuna Bygdegård
Kort om mig och min konst Jag är född i Göteborg 1960 men växte upp i Hälsningland och Västernorrland. Jag har deltagit i ett flertal utsällningar, främst i Sverige. Har också haft separatutsällningar i Sundsvall, Östersund, Stockholm och på Gotland. Förutom av privatpersoner har mina konstverk köpts in av konstföreningar och landsting runt om i Sverige. Jag arbetar i huvudsak med grafik, måleri och skulptur, mina konstverk består ofta av en blandning av tempera, olja, acryl och tyll. Idéerna hämtar jag ofta från egen fantasi. Men mitt intresse för litteratur, historia, religion och mytologi är också en stor inspirationskälla till mitt skapande. Jag tillhör kollektivverstan i Västerås och är verksam i egen atélje på landet i Enköping.      
Telefon: 070-237 81 14 E-post: tetta@tettadesign.com Webb: http://www.tettadesign.com
 
Janne 1 liten.jpg
Visningsplats: Naturfotografiska
Janne Nilsson heter jag! Jag har nyss fyllt 50 och är gift med min fru Anna. Tillsammans så har vi våra söner Simon 17 år och Anton 13år. Vi bor tillsamman i en villa i Kolbäck sedan 1999.När jag och min fru väntade vårat första barn så köpte vi en analog systemkamera år 1999. Jag började fotografera digitalt år 2010 och upptäckte något fantastiskt. Sedan dess så har utrustningen uppdaterats flera gånger. Jag kan titta på ett fotografi väldigt länge och hela tiden upptäcka nya saker. Jag har nu fått lite mera erfarenhet och blodad tand. Jag har vid tre tidigare tillfällen ställt ut och visat bilder på Konst och kulturrundan. Jag är medlem i Bildgruppen Prisma i Hallstahammar.. Jag fotar det mesta som hamnar framför kameran. Djur och natur, porträtt, motocross, snöskotercross. Det blir en hel del fotboll också. Jag har även fotat bröllop, dop, studentporträtt. Välkomna.
Telefon: 070-431 00 30
Epost: jan-a.nilsson@tele2.se
0
Visningsplats: Prästgårdens Trädgård
Daniel Johansson kommer att visa fotografier under Konst- och Kulturrundan i Kolbäcksådalen.

Ämnen som kan komma att behandlas är; självporträtt för vänsterhänta, objektspecifik apati eller en balanserad melankoli. Eller kanske rent av ett nedstämt mörker – där en brist på ljusstrålar råder.

Som om det fanns en mening med allt som sker.

Webb: http://www.danielkwon.com
kanalkafét från kanalen
Kanalkafét ligger mitt i hjärtat på Skantzen i Hallstahammar. På kafét kan du avnjuta ett varierande sortiment från lokala leverantörer som Håkans Hembageri, Åsby Kött & Vilt och Fiskarn i Borgåsund i en skön miljö. Under konstrundan säljer vi fika och påsksmörgås
Utställare:
 • Jeanette Andersson
 • Gunilla Blomér
 • Rebecca Hillerud
 • Stina Nyström
 • Titti Viklund
 • Lena Våglund
Telefon: 070-783 91 18
Webb: skantzenkanalkafe.se
1_Blåvingar 50x70 240ppi.jpg
Visningsplats: Naturfotografiska
Västeråsbaserad elkonstruktör som ägnar en stor del av min fritid åt fotograferande.
Främst fotograferar jag fåglar men jobbar på att bredda mig och där är mitt medlemskap i Naturfoto Västmanland till stor hjälp. Detta genom att jag får chans att inspireras av andra oerhört duktiga fotografer (några av dem hittar ni på Naturfotografiska i samband med Konst och kulturrundan).
Jag har hittills nöjt mig med att visa upp mina bilder på sociala medier men har nu fått chansen att debutera som utställare i samband med Konst och Kulturrundan.
Förutom att få visa upp mina bilder är ett mål med utställningen att få träffa nya, spännande människor så jag hoppas att vi ses.  
Telefon: 073-940 51 47
Epost: zunkan@gmail.com
Webb: http://www.ansu.se
Silver 1.jpeg
Visningsplats: Kanalkafeét
De smycken som jag designar och tillverkar ska vara tidlösa för att kunna användas vid alla tillfällen, vardags som fest. Jag gillar att hålla det stilrent och enkelt. Varje smycke är tillverkat för hand  i 925 Sterling silver och blir därför unikt. Skapandet från en idé till ett färdigt smycke är för mig avkopplande och framför allt väldigt roligt. Livet runt omkring mig ger ständigt inspiration och nya ideér.
Telefon: 070-328 56 15 Epost: tw@silverbytitti.se Webb: http://www.silverbytitti.se
 
Impressionism-5 _IMG0408-UPPL.jpg
Visningsplats: Galleri Wission
Vi är ett par som ägnar oss åt fotokonst. Vi började fotografera dia tidigt på 90-talet. 2012 gick vi över till digital fotografering vilket innebar en enorm utveckling för oss som fotografer, eftersom det utöver utrustningen blev gratis att fota (till skillnad från film), samt att man ser resultatet direkt och inte efter framkallningen månader senare.
2014 hade vi gått så långt i vår utveckling att vår omgivning började undra om vi inte gjorde något med våra foton. Då insåg vi att vi höll på med konst och började ställa ut och har sedan dess haft ca 15 utställningar.
Förutom landskap, makro och naturliga stilleben har Sara specialiserat sig på fotokonst med medveten kamerarörelse som skapar en målerisk effekt, medan Arne genom multiexponeringar skapar impressionistisk fotokonst, samt snöat in på panoramafotografering.
Vi fotar i RAW-format och framkallar bilderna i Adobe-Lightroom, men använder mycket sällan Adobe-Photoshop för att lägga till saker eller effekter. Så väldigt få av våra verk är digitalt manipulerade.
Telefon: +46 (0)73 807 60 80
Epost: gallerikaos@yahoo.se
Webb: http://www.gallerikaos.com
20150611_152306-1
Visningsplats:  Jämsäs Kiropraktik
Jag föddes 1949 i Västerås och har varit staden trogen sen dess. 1966-1967 gick jag I Västerås Konstskola som då var förlagd på kvällstid, 4 kvällar i veckan. Sedan har jag deltagit i olika kvällskurser och folkhögskolor. Sen 16 år tillbaka har jag tillsammans med målarvänner "Ateljé Fem Penslar" på Bondegatan i Västerås. Jag målar allt från människor till natur och hämtar gärna motiv från mina resor både i Sverige och utomlands. I år visar jag mina målningar i f.d Hammarhälsans lokaler.
Telefon: 070-699 84 43
Epost: karano49@hotmail.com
image1 (1).JPG
  Visningsplats: Lilla röda torpet på Fiskartorp, Fiskartorpsvägen 8, Surahammar
Välkommen hem till mig och till mitt Fiskartorp som ligger på väg 252 mellan Surahammar och Ramnäs. Här har jag min ateljéverksamhet och måleriet i mitt lilla röda hus på gården och har öppet periodvis under året. Jag heter Evelina Jämsä Eriksson och jag startade min konstresa år 2005. Sen dess har jag gjort mängder med utställningar både hemma och utomlands. Jag målar andliga, symboliska och abstrakta tavlor. Det mesta produceras i olja, men ibland använder jag även akryl när jag behöver materialombyte. Jag grundade Konst och Kulturrundan och är stolt mamma till projektet. Det känns härligt att få tända ett ljus i var och en av alla konstnärssjälar som årligen vill vara delaktig i denna fantastiska resa. Följ mig gärna på Instagram där jag kontinuerligt lägger ut nya tavlor och bilder från mitt konstnärskap. Varmt välkommen hem till mig!
Epost: evelina.jamsa@gmail.com Webb: http://www.evelinas.se http://www.evelinajamsa.blogg.se Instagram: evelinajamsaeriksson
horse_04
Visningsplats: Rasholmsvägen 32, Kvicksund.
Bildlärare och bildskapare. Målar,tecknar och fotograferar. Mest natur men även djur och människor.
Telefon: 070-314 12 46
Epost: thord@thordharry.se
Webb: http://www.thordharry.se
Papaver rhoeas
Visningsplats: Egen ateljé, Torget 2 i Borgåsund
Transcendens.

En växt genomgår flera faser under sin livscykel. I slutet förvedas stjälken och en fröställning bildas ur fruktämnet. Den skapar dramatiska former som är både estetiska och grafiskt tilltalande. I sista fasen sprids fröna ut ur fröställningen för att bli till nya växter.

Det verk jag ställer ut kallar jag Transcendens och den undersöker förvandlingen i slutet av en växts liv. Jag vill med uttrycket i bilderna skapa en relation mellan betraktaren och växten för att visa på den kraft som finns för att sprida livet vidare.

Bilderna är hantverksmässigt framställda med långsamhet. Först görs ett negativ av fröställningen på en glasplåt, med kollodium processen. Från negativet framställer jag bilden med cyanotypi på ett bomullslumppapper. Processerna som används är från mitten av 1800-talet.

Under eftermiddagarna kommer jag utföra välliknande porträtt med historisk kollodiumfotografi eller våtplåt som det gjordes för 160 år sedan. Porträtten, som blir djupa och intensiva, erbjuds till ett förmånligt pris.

Välkomna.

Telefon: 070-300 92 70
Epost: christer@ borgasundsfotografiska.se
sommarglädje.jpg
Visningsplats: Rasholmsvägen 24, Kvicksund
Naturens färger och former ger mig inspiration till att måla med olja,akvarell och akryl.
Telefon:  070-249 96 31
Epost: Kay.viberg@telia.com
Webb: http://www.kayve.se
 
Birgitta W 4.jpg
Visningsplats: Hallstaparken
Glad teaterimprovisatör som älskar att improvisera även när jag målar. Mina målningar är knasiga. Fantasifulla och färgglada med mycket struktur. Kan DU hitta en kattmatsburk eller fiskben, kanske en fiskstjärt i målningen ? Jag är född 1958 i Hallstahammar men flyttade som 12-åring till Uppsala sedan Västerås där jag nu bor. Många minnen från Hallstaparken med lek, bus och julgransplundringar, sedan under tonåren på sommarloven hos mormor och morfar, var det livat i parken. Bakom EPA där morfar bodde satt jag vid köksbordet och ritade. Har alltid tecknat, form före färg. Gått kurser i kroki, olja och akvarell, men när jag första gången kom i kontakt med VEDIC ART så hittade jag hem, det var tjugo år sedan. Trots det så har jag efter det vigt livet åt Improvisationsteater tills 2011 då jag åkte till Öland och målade. Nu är jag där varje sommar och har också en atelje Vedic Art källan, där vi är 13 st som målar tillsammans. Sedan 2017 är jag också Vedic Art lärare. Idag är det färg före form, stora format. Utmanar mig själv att göra tvärt om vad den lilla flickan vid fönstret ville göra. Jag målar utan prestation och utan att avbilda, något växer fram, gärna FISKAR eller HUS, älskar att leka och experimentera, det blir som det ska... Har ställt ut på Galleri C 2015 och 2016 samt på olika jul- och vårsalonger.  
Telefon: 073-963 50 28
Epost: bittew@hotmail.com
Webb: Art Birgitta Bitte Wiklund
Kadar 4.jpg
Visningsplats: Mekanikusbostaden, Kanalmuséet Skantzen.
Hej. Jag heter Matilda Kádár. Jag kommer från Ungern men är född i Transylvania (Rumänien). Staden jag kommer från heter Sovata, en superfin turistisk stad. Jag började måla redan som barn men har bara hållit på med det på allvar sedan några år tillbaka. Konsten är mitt stora fritidsintresse, men att måla i olja är en av de viktigaste delarna av mitt liv. Välkommen att titta på mina tavlor i påsk.
Telefon: 073-664 95 13
Epost: tildakadar@gmail.com
Svante B.jpg
Visningsplats: Virsbo Konsthall
Svante Dekker är en svensk holländsk glaskonstnär vars mamma är svenska med rätter i den småländska glasbruksregionen och pappa, holländsk socialantropolog med specialinriktning på jordbruk. Detta har inneburit att Svante har flyttat omkring i världen och bott längre och kortare tid i länder som Botswana, Thailand, Honduras, Holland och nu Sverige. Detta har påverkat honom som person och konstnär. Svante har fått erfarenheter av andra kulturer, landskap och människor. Svante har alltid varit en tecknare så länge han minns och kunnat hålla i en penna. Som barn, i ensamma stunder, kunde han försvinna in i de teckningar han då gjorde. Svante gick på en cartoon eller serietecknareskola i Amsterdam samtidigt som han höll på med graffiti. 1999 flyttade han till Sverige och började jobba hos Mats Jonasson i Målerås som gravör. Efter två år flyttade han tillbaka till Amsterdam och jobbade som kock i sex år. Flyttade sedan tillbaka till Sverige och bestämde sig för att börja studera på en så kallad KY-utbildning inom glas på Kosta Glascenter. Nu är Svante assistent åt Micke Johansson i Örsjö på heltid. Han jobbar med överfångstekniken vilket således bygger på att de olika skikten av glas slipas, graveras och blästras bort så mönster eller bilder växer fram.  
Telefon: 076-786 58 33
Epost: svantedekker@hotmail.com
Butiken
Prästgårdens Trädgård ligger naturskönt vid Kolbäcksån i Västmanland cirka 2 mil väster om Västerås. Du är välkommen hit från början av april till mitten av juli. Vi odlar själva fram de växter vi sedan säljer direkt till Dig och kan därför erbjuda ett stort sortiment av sommarblommor, totalt flera hundra olika sorter.Vi har även ett flertal nya och gamla pelargonsorter.
Utställare:
 • Gösta Berg
 • Alison De Mars
 • Daniel Johansson
 • Bojan Krogh
 • Mats Källstig
 
Telefon: 0220-409 44 Epost: info@prastgardenstradgard.se Webb: http://www.prastgardenstradgard.se
12.JPG
Visningsplats: Virsbo Konsthall.
Som musen som skulle sy en rock åt katten, men resultatet blev en vante, är jag när jag börjat måla ett landskap som ändå blivit ännu ett porträtt. Men jag gillar att måla människor! Kanske jag ska prova oljefärger någon gång, just nu är det bara akryl som gäller!
Telefon: 070-339 26 00gEpost: arja.m.oinonen@outlook.com
Maritha 2.jpg
Visningsplats: Stenköket
Jag har ett passionerat förhållande till glas, som inspirerar mig att ta ut svängarna i färg och form. Använder mig bara av återvunnet glas (alltså andras glassopor) som får ett nytt liv i form av smycken, fat och skålar, eller något annat spännande. Tekniken jag använder mig av kallas fusing och är en uråldrig glassmältningsprocess som är över fyra tusen år gammal. Kanske kan du hitta något som tilltalar just dig! Hoppas vi ses i Påsk!!
Telefon: 073-982 88 50 Epost: maritha.dimander@hotmail.com
MatzSolvik.jpg
Visningsplats: Stenhuset
Matz Solvik Matz jobbade under 70-talet på en konstsmidesverkstad i Nittsjö, Rättvik. Numera bor han i Ludvika och  jobbar som lärare inom svetsteknik. I slutet på 90-talet började Matz skapa egna verk i metall. Tekniken kallas termisk skärning (gasskärning). Processen börjar med en pappersskiss som sedan ritas på en plåt med en täljstenskrita. Sedan skärs figuren ut för hand och bearbetas till önskad form. Figurerna linojebränns och smyckas sedan ut med bladguld, emalj eller färg.
Telefon: 073-052 88 66 Epost: solvikmatz@hotmail.com Webb: http://www.matzsolvik.se
IMG_2302.jpg
Visningsplats: Kanalcafét, Skantzen
Målat akvarell sedan 1988. Autodidakt, med kurser i bagaget som etablerade konstnärer haft i Dalarna och Västmanland. Jag hittar mina motiv ofta i foton och därifrån kan jag "snöa in" på motivet länge, utvecklar och finner stor stimulans i skapandet. Får jag även betraktaren att känna något för tavlan så känner jag uppmuntran och stimulans även i det.
Telefon: 070-278 54 09
Epost: jeanettelasse@bahnhof.se
Fågelstreck, Strömsholm, fotografi
Visningsplats: Den egna ateljén, Träkolsvägen 9, Kvicksund. Nr 25 på utställarkartan
Född 1950 i Falköping. Bott i Västerås Kommun sedan 1955. Bor sedan 2006 i villa med egen ateljé i Kvicksund tillsammans med hustru Vivi-Anne och ShiTzu-hunden Yang.
Under gymnasietiden på Rudbeckianska Gymnasiet i Västerås blev det allt mer klart för mig att jag skulle bli Teckningslärare och efter studenten 1969 började jag på Västerås Konstskola under ledning av Tore Hultkrantz. Efter Bildlärarexamen (Konstfack och Teckningslärarinstitutet) 1975 hade jag en SIDA-tjänst som fredskårist i Tanzania där jag arbetade som lärare på en Teknisk skola för pojkar. Jag undervisade i Carpentery, Woodwork och Technical Drawing samt var huvudansvarig för skolans fotoklubb.
Tillbaka i Sverige augusti 1978 påbörjade jag en bildlärartjänst på Bäckbyskolans högstadium i Västerås där jag var till 1995. Augusti samma år bytte jag till Mediecentret, Kolbäcksådalens Gymnasieförbund som då hade nya lokaler i Surahammar för undervisning och verksamhet i medierelaterade ämnen på gymnasie- och eftergymnasial nivå. Efter några år flyttades verksamheten till Kantzowska gymnasiet i Hallstahammar där jag var fram till 2013. I augusti samma år började jag som bildlärare på mellan- och högstadiet i Surahammar där jag fortfarande verkar. Fr.o.m. höstterminen 2016 undervisar jag endast på högstadiet. Fotografi har varit och är ett mycket stort intresse som tar upp en stor del av min fritid men jag varvar detta med akvarellmåleri och teckning i blyerts och färgpennor. Under åren har det blivit några utställningar i och runt Västeråstrakten men jag visar även upp min konst på Sport- och flugfiskemässor då flugfiske är ett annat stort intresse. Detta intresse har gjort att jag har fått möjlighet att illustrera fem böcker som alla handlar om flugfiske.
Sedan några år har jag ett löpande uppdrag att produktfotografera åt företaget Leecheyewear. Välkommen till min lilla ateljé på 25m2 i Kvicksund.
Telefon: 070 677 55 52
Epost: miklar@telia.com
Berg glänta.jpg
Visningsplats: Prästgårdens Trädgård
Utbildad på Teckningslärarinstitutet Konstfack 1953 till 1959. Därefter tjänstgjort som bildlärare i Stockholm och Arboga på grundskolan och gymnasiet. Det blev drygt 35 års pedagogisk verksamhet och samtidigt ett eget konstnärsskap som målare, illustratör, reklamtecknare och formgivare. Arbetade ett antal år som originalare hos Idébild i Hallstahammar. Varit intendent för flera gallerier. Skrivit och utgivit några studieböcker i oljemålning och akvarell. Arbetar mest med landskapsmåleri i olja och har nu ett litet galleri i Karlslund Örebro. Offentlig utsmyckning har varit en del i mitt skapande och då med inriktning på sakral konst. Missionskyrkan i Hallstahammar har en fondmålning som är ett exempel. Brickebergskyrkan i Örebro med sin stora glasmosaik ett annat. Kyrkan i Kamenetz Vitryssland har fått en stor fondmålning i akryl. Senaste offentliga uppdraget är ett porträtt på kommunfullmäktiges ordförande Lars O. Molin i Örebro.
Telefon:070-651 41 64
Epost: konstform@gmail.com
butik
Visningsplats: Ramnäs Hantverksby
Smedja Levay gör det mesta inom varm och konstsmide. Mitt smide är allt från ljusstakar,inredningsdetaljer, brukskonst till grindar, konstverk och verktyg. Jag tillverkar saker på beställning och inget uppdrag är vare sig för litet eller för stort. Passionen finns i att forma den kalla metallen till vackra och livfulla skapelser.
Smedja Levay är en del av Hantverkshuset i Ramnäs. Här kan man besöka både smedjan och butiken i samma lokal. Hos Smedja Levay får man ett unikt tillfälle att uppleva smedjan, med elden som brinner, det råa järnet och lukten av stenkol. Sedan se vart och hur de smidda alstrena formas och får liv för att sedan hamna i butiken som vackert smide. Smeden Henke Levay önskar er varmt välkomna.
Telefon: 070-3104167
Epost: henke@smedjalevay.se
Webb: http://www.smedjalevay.se
Rose
 1. Visningsplats: Svånö 15, Rytterne


Med passion för färg och form och fascination för naturens skiftningar målar jag tavlor i akryl. Jag målar främst föreställande och gärna närbilder. Mitt intresse för blommor och trädgård syns i mitt måleri. Under min egen skoltid i bildsalen väcktes intresset för färg och form och idag är jag utbildad lärare i bland annat bild. I och med träffar i kreativ cirkel har jag träffat likasinnade vilket utvecklat och inspirerat mitt måleri. Jag har prövat nya idéer och tekniker med både pensel och svamp. Flera av dessa tavlor finns med på min utställning. Varmt välkomna!
Telefon: 070-415 04 84 Epost:annelie.silfvast@gmail.com Webb:https:// m.facebook.com/asypu
Sörkvarnsforsen 24 aug -17 lågupplöst kopia.jpg
Visningsplats: Naturfotografiska, Kulturhuset Hallstahammar
Långsamma bilder av naturens landskap eller det urbana. Möten med människor som inte jäktar. Stillhet och eftertanke. Mycket svart vitt.
Telefon: 070-290 09 68
Epost: callback@2pe.se
Webb: http://www.inphokus.com
bartusch2.jpg
Visningsplats: Dingtuna Bygdegård
SilverCatten är en liten smedja där allt smids för hand, med ganska enkla medel men med mycket glädje :) Smedjan bemannas av mig, Catrin Bartusch, och mina tre inspiratörer Frisse, Stuppyn och Tigur.
Telefon: 070-213 29 81 Epost: catrin.bartusch@gmail.com Webb: facebook/silvercatten
Tenntrådsarbeten
Visningsplats: Strömsholms Vandrarhem
Jag hantverkar på min fritid och det har varit min största hobby sedan jag kan minnas. Har och är nyfiken på allt som har med hantverk att göra och därav provat många genom åren. Just denna helg visar jag lite tenntrådsarbeten och quilt/lappteknik. Charmen med hantverk är att jag träffar likasinnade och har väldigt roligt på fritiden. Har ni inte träffat mig på någon marknad så tycker jag att ni ska komma till Strömshoms vandrarhem i helgen och träffa mig:) Hoppas vi ses!
Telefon: 070-255 52 26
Epost: flitlaila@hotmail.com
Webb: Facebook: Laila Wiik med fotoalbum FlitLaila
Vinodling i Toscana
Visningsplats: Lerblomster`s Keramikverkstad Edsöregatan 4 Dingtuna
Jag heter Mats Zetterberg och fotograferar mest naturbilder även om det på senare tid blivit lite mer byggnader, jag försöker hitta annorlunda vinklar att fota. Naturen har alltid gett inspiration, det finns så mycket att fota därute. Kameran är alltid med, man vet aldrig vad som finns runt hörnet.
Telefon: 072-151 38 62
Epost: matszetterberg.foto@gmail.com
Webb: http://www.photobymats.blogspot.se
Instagram: photobymats
Infart
Välkommen till Strömsholms Golfklubb. Fika
Utställare:
 • Cecilia Casparsson Bengtsson
 • Lars-Göran Åkerstedt
Webb: http://www.stromsholmsgolf.se
Leaving and receiving
Visningsplats: Galleri MA Stocker
Mitt måleri kommer från att vara mig själv – helt och fullt, här och nu – med duken, färgerna, strukturen… i närvaron som är utan tid och rum och i kontakt med de många världarna som finns i vårt inre och yttre. Livet självt inspirerar mig, konsten och livet är ett.
Min konstskola är Vedic art som jag har utbildats i sedan 2001, grund och fortsättningskurser samt lärarutbildning med grundaren Curt Källman. Vedic art handlar om att måla "Med fötterna på jorden och penslarna i himlen" sa Curt Källman och det är också min intention med konsten.
Förutom Vedic art är jag autodidakt och ser konsten som en livets resa, en själs resa i bilder. Jag är fascinerad av det symboliska och det mytiska i konsten. Skapandet av livet följer samma principer som skapandet av konst och vi kan spegla oss själva i bilder, drömmar och omvärlden som vi ser den.
Telefon: 073-976 73 65
Epost: annicaandersson16@gmail.com
Webb: https://www.facebook.com/pages/Helhetens-Konst/185043868228527
_DSC1001.jpg
Visningsplats: Dingtuna Bygdegård
I mitt skapande så arbetar jag för tillfället mest med måleri och keramik. Mina motiv i måleriet hämtar jag framför allt från natur- och stadslandskap. Bilderna blir ofta ganska färgrika och mer eller mindre abstrakta. När jag är ute i landskapet använder jag ofta oljepastell för att skissa och måla. I ateljén arbetar jag vidare med en del av motiven. Då målar jag mest med akryl och brukar ganska fritt utgå från skisser/bilder jag gjort ute. Efter ett litet tag brukar jag lägga undan skisserna och låta målningen i sig själv få styra. Jag försöker förenkla och förändra bilderna. Få dem mer intressanta och spännande. Hitta spännande färgkombinationer, kontraster, rytm, rörelse, linjer, former mm. Men det får inte bli för rörigt och störande utan jag försöker hitta en balans som jag tycker fungerar.
Välkomna till Dingtuna Bygdegård och se några av mina verk.
Telefon: 070-4895234 E-post:stefan.modin@spray.se Facebook: http://www.facebook.com/stefanmodinkonstnar
hornsvik48
Visningsplats: Vångsta 70, Unna Katz
Vi vill visa delar av en unik samling vackra och hemsydda festklänningar sydda av Annalisa Sandberg på en Husqvarna trampmaskin som hon köpte på 30-talet.
Telefon: 076-714 66 99
Epost: marinnesvardh@hotmail.com
image1
Visningsplats: Zenith, Lilla Intiman och Stora Intiman. Hallstaparken (f.d Folkets Hus), Parkgatan 24, 734 35 Hallstahammar.
Hallstaparken är ett hus med många olika aktiviteter. Konferens, mat, pubkväll, Stand Up, danskvällar, Loppis, luncher och privata tillställningar. Vill man boka lokal så gör man det via vår mail: info@hallstaparken.se 070-5943087 Caféet är öppet mellan kl. 10 - 16 alla dagar under Konst- & Kulturrundan. Vi serverar lättare lunch, räksmörgåsar, salami briesmörgås, våfflor, pannkakor, kaffe, gofika… Välkomna till Hallstaparken
Utställare: 
 • Eva-Lena Eriksson
 • Dominique Ginsback
 • Micaela Ivansson
 • Bitte Wiklund
 
virsbokonsthall_inne
Virsbo Konsthall ligger i de gamla brukslokalerna på Verksholmen i Kolbäcksån. Industriverksamheten här har anor från brukets start på 1620-talet. Konsthallen är inrymd i den överst våningen i den före detta mekaniska verkstaden. Det naturliga dagsljuset i lokalen är det bästa man kan tänka sig då såväl väggar som tak består av stora fönster.
Utställare:
 • Svante Dekker
 • Lotta Fredriksson
 • Johan Grönholm
 • Berit Lindblom
 • Arja Oinonen
 • Viola Ollaiver
 • Birgitta Thorsson
 • Kjell Wadelius
 • Solveig Wadelius
Epost: virsboinge@telia.com
Webb: http://www.virsbokonsthall.se
Slottsboden_ute
Visningsplats: Slottsboden, Slottsvägen 20, 734 94 Strömsholm.
Carina Harju driver Slottsboden som ligger vackert beläget intill Strömsholms slott. I hennes butik finner du inspiration till dig själv och ditt hem. Besök Carinas härliga blogg eller Slottsbodens hemsida. Passa på att besöka butiken under konst- & kulturdagarna! Välkommen in!
Telefon: 070-603 27 40
Epost: info@slottsboden.com
Webb: http://www.slottsboden.com
En koltrast om hösten
Visningsplats: Stenköket, Strömsholms Slott

Jobbar dagligdags som grafisk formgivare på Idébild Reklambyrå i Hallstahammar. Har i hela mitt liv haft ett intresse för färg & form. Som liten ritade jag ofta och mycket. Senare i livet ägnades fritiden åt näverslöjd, kurbits-/allmogemålning och kalligrafi.

2012 bestämde jag mig för att uppfylla en gammal dröm om att lära mig måla akvarell. Sedan dess har det blivit min passion – jag försöker ägna mycket tid till måleriet och strävar ständigt efter att utvecklas och hitta min egen stil. Inspirationen hämtar jag i min närmiljö, i naturen och i årstidsväxlingarna. Älskar björkar, skator och dimmiga vinterdagar med dämpad färgskala. Så det kommer du att få se mycket av i min utställning.
Varmt välkommen!

Utställningar:
Konst- och kulturrundan i Kolbäcksådalen 2014, 2015, 2016
Köpings konsthall 2015
Kopparlundens Konstförening Västerås 2015
Svenska Affären i Paris, Frankrike 2016
Kulturhuset i Hallstahammar 2017
Fabriano In Arte, Italien maj 2018
Virsbo Konsthall - gemensam utställning med Anders Geidemark sept-okt 2018
Telefon: 070-424 01 36
Epost: susanna@idebild.se
kanalkontoret
Visningsplats: Kanalmuséet Skantzen
Svedvi Berg Hembygdsförening arbetar för den lokala historien och kulturen i Hallstahammar. Vi finns på Skantzen där vi driver Kanalmuseum, hembygdsgård och kaffeservering. Föreningen äger Björsbo gamla skola i Berg samt visar Åsby lantbruksmuseum och Trångfors gamla kraftstation. Under Konstrundan erbjuder vi fika, utställning & guidning.
Utställare i Mekanikusbostaden:
 • Matilda Kadar
 • Gunilla Lidgren
 • David Lunde
 • Helga Vorbrodt

Utställare i Kansliet:
Telefon: 0220-174 09 Epost: info@svedviberg.se Webb:http://www.hembygd.se/svedvi-berg
Ballerina 1 liten.jpg
Visningsplats: Strömsholms Golfklubb
Måleri har länge varit ett av mina främsta fritidsintressen. I måleriet får jag möjlighet att uttrycka mig genom färger och former som jag tycker om. Mina bilder är ofta färgstarka och jag gillar att göra närbilder. Bilderna är föreställande, en period har det varit många ballerinor, ofta är det naturmotiv eller stilleben av till exempel frukt och grönt. Jag hoppas att mina målningar förmedlar värme, rörelse och livsglädje. Favorittekniken är torra pastellkritor men jag målar även en hel del med akvarellfärger. Under slutet av 70-talet och början av 80-talet, studerade jag konst först på konstskolan i Västerås och därefter på konstlinjen i Munka-Ljungby i Skåne. Jag har under årens lopp deltagit i ett 20-tal utställningar, en del separata och en del samlingsutställningar, men har aldrig tidigare varit med på Konst och Kulturrundan så det känns spännande!  
Telefon: 073-929 86 39
Epost: cecilia.casparsson@gmail.com
IMG_3001.JPG
Visningsplats: Prästgårdens Trädgård.
-Skönhet -Samarbete -Tillit -Vänskap -Arbetsglädje -Integritet …är ord som för mig är starkt förknippade med HÄSTAR! Jag är född på Åby gård utanför Hallstahammar. På gården fanns en snäll ardennerhäst som hette Rosling. Det var min första bekantskap med dessa fantastiska hästar, som jag sedan haft som favoritmotiv i mitt skapande. Innan jag fick min första egna häst var jag mycket på Forkesta gård och hjälpte till med hästar och kor. Som vuxen har jag haft egna hästar och tävlat i hoppning och dressyr.  Hästarna finns i hjärtat och tar form i leran. Jag har arbetat i lera sedan slutet av sjuttio-talet och haft många utställningar genom åren, både separata och samlings-utställningar. Västerås julsalong, Köpings konsthall, Aguelimuseét, Wahlmanska huset, Stockholms konstsalong, Galleri T i gamla stan, Galleri Svea i Gamla stan, Höstsalong på Dalanas museum,Galleri J:son och Gävle slott är bara några exempel. Jag har även gjort trapphusutsmyckningar åt Svenska Bostäder och sålt utomlands, bl.a. till Oracle film i Los Angeles, samt Tyskland. Japan och Australien. Hästen är ett motiv som har följt mig genom åren.Min första hästskulptur gjorde jag i första klass Jag vill i mina skulpturer och målningar försöka fånga det som är hästen själ. Förutom hästar gör jag även andra motiv, både djur och människor. I min produktion finns även teckning och målning i olika tekniker. jag bor numera i det gamla bruket Kloster, ett par mil öster om Hedemora, där jag har en atelje' och utställningslokal. Jag tar gärna emot besök efter överenskommelse.
Telefon: 076-089 26 06 Epost: bojan@krogh.se Facebook:  Bojan Krogh Art and Craft
Limilosi_02
Visningsplats: Kolbäcks Gästgivaregård
Jag började nog med trä, att svarva, skålar, tallrikar, bordsben etc etc. Byggde även en serie bord i egen design samt ett antal bokyllor.
2007 började jag med skulptering i stål. Från början relativt små ”gubbar”, vilka nu vuxit till sej i storlek. I början gjorde jag alla skulpturer i konstruktionsstål, medan jag numera oftast försöker återvinna skrot, i form av skruvar, muttrar, rörstumpar, vevstakar….. Att alltid försöka ha åtminstone 1 mutter med har blivit lite av mitt signum.
Telefon: 070-356 36 20
Epost: olarsson@algonet.se
Webb: http://www.tusart.se
Välkomna till ABF
Visningsplats: ABF, Eldsbodahuset Skolgatan 15, 734 30 Hallstahammar
Vi som ställer ut på ABF är cirkeldeltagare och -ledare. Vi brinner för att skapa och vill visa upp våra hantverksalster. Vi vill även välkomna dig och inspirera dig till att vara med och skapa, i en studiecirkel eller kurs. Vi ställer ut: Målningar i olika tekniker, Fotografier, Vävning, Tovning, Lappteknik och Klädsömnad. Även en utställning från sekelskiftet och vi erbjuder dig att prova på Akvarellmålning. Utställande förening: Bildgruppen Prisma
Telefon: 0220-140 40 eller 070-2404011
Epost: ulrika.carlsson@abf.se
Webb: http://www.v-v.abf.se
Katt2.jpg
Visningsplats: Stenhuset
Född 1957 bor i Västerås. Jag provar gärna allt som har med konst och hantverk att göra.
Min konstnärliga bana började med målning. Akvarell, Akryl, olja och teckning.
Ull – Tavlor och skulpturer.
Jobbar med både våt- och torr-tovning
. Textilt – Broderier, sömnad, Dockor och Nallar.

Utbildningar: Västerås Konstskola, OPUS School of Arts i London samt ett antal kortare kurser i olika tekniker. Egna Utställningar och deltagande i samlingsutställningar sedan 2004.
Telefon: 070-618 98 46
E-post: lena@thiel.nu
Älg
Visningsplats: Dingtuna Bygdegård
Ateljé Lospånga
Jag är en sextitalist som har återfunnit målarglädjen. Som barn och tonåring höll jag mest på med teckning men även målning. Sedan 70-talet har mitt fokus varit främst på fotografi. Konst i varierande former har alltid intresserat mig även om jag inte själv var verksam under många år. 2013 kom lusten att förvandla mina fotografier till tavlor i olja och akvarell och då började mitt målande att ta fart. Inspiration hämtar jag oftast från naturen med en förkärlek till landskap. Jag arbetar framför allt med att försöka fånga ljuset och skapa liv och rörelse.
Utställningar:
 • 2016 konst- och kulturrundan i Kolbäckåsdalen, Ateljé Lospånga
 • 2017 konst- och kulturrundan i Kolbäckåsdalen, Dingtuna Bygdegård
 • 2017 MittGalleri, Torshälla
Telefon: 070-939 44 85 Epost: sandraleegustavsson@gmail.com
Förgätmigej.jpg
Visningsplats: Torget 2 i Borgåsund.
Sibylla Törnkvist visar upp vackra och varsamt framställda bilder av våra mest kära perenner och sommarblomster. Verken  framställs genom gummitryck. Gummitrycket är en analog process som har sitt ursprung från mitten av 1800-talet. Att framställa bilder med gummitryck innebär en långsam process med många moment. Resultatet blir en unik bild, på ett vackert papper av typen akvarell. Ni är välkomna att besöka ateljén under Konst och Kulturrundan, Torget 2, Borgåsund, Strömsholm.
Telefon: 070-580 54 81 Epost: sibylla@torget2.se Webb: www.sibyllaphoto.se
Grafik akvarell Ooops fel skor!...jpg
Visningsplats: Kanalkaféet, Skantzen
Jag har målat och tecknat sedan barnsben. Fick tidigt låna pappas oljefärger. Papper, färger och kritor har alltid funnits nära till hands och kameran! Har gått en del kvällskurser och kortare kurser, men ingen konstskola. Som pensionär blir det mycket målande, särskilt på vintern när golfbanorna stängt. Skapandet ger avkoppling och nya idéer poppar upp. Mina motiv växlar ett tag var det New Yorks skyskrapor och rosor. Målade tulpaner, träd och stadsbilder med människor i Västerås och kvinnor i vackra kreationer. Det var ”modetecknerska ” jag ville bli, men på 60-talet tyckte dom att man skulle skaffa sig ett yrke. Så det blev bank! Just nu är Art Deco min inspiration. Jag målar i akvarell, akryl, olja och håller på med grafik. Använder starka färger och försöker att göra bilderna lite roliga. Tycker om att experimentera just nu blandar jag grafik och akvarell. Lägger gärna till lite glitter! Sex separata utställningar hittills och deltagit i ett 20 tal samlingsutställningar. Ser framemot att ses och jag hoppas att ni kommer att gilla mina alster.
Telefon: 070-525 98 07
Epost: gunillablomer@hotmail.com
Webb: gunillablomer.se
P1010089 (3) ny.jpg
Visningsplats: Jämsäs Kiropraktik
Intresset för måleri har funnits sen skolåldern, men det var först på sent 80-tal som jag kom igång att måla. Jag målar i olja och akvarellteknik. Mina motiv i måleriet hittar jag i naturen. Bilderna är inte alltid direkt föreställande, betraktaren får tolka bilden. Blommor och landskap är det som intresserar mig mest.
Tillsammans med målarvänner målar jag i Atelje´ fem penslar, Bondegatan 10 Västerås. I vår atelje´ ordnar vi också utställningar, ibland på våren och till jul samt har öppet hus under kulturnatten i september.
Telefon: 070-412 67 03
Epost: monica.traff@gmail.com
Ståltrådsgubbar stora och små 50 cm resp 25 cm.jpg
Visningsplats: MA Stockers Galleri
Jag är en kreativ person som ser färger och former i nästan allt. Jag har målat sen barnsben, jag älskar att skriva och det händer mycket i mitt huvud hela tiden. Jag har hittills givit ut två böcker och producerar även smycken. Jag "återbrukar" gamla tråkiga smycken till nya moderna och har ett eget varumärke, re n' re som betyder åter och åter. Jag står med båda fötterna på jorden men har själen i det blå. Älskar naturen med allt dess liv. Fotograferar insekter, fåglar och växter och har en trädgård med ett tusental olika växtarter. Det är nog naturen som inspirerar mig mest men jag ser skönheten i det mesta. Konsten har idag lett mig till en ny dimension. Förr målade jag så man kunde se varje hårstrå på ett bi t.ex. Idag vet jag inte vad min färdiga tavla kommer att ha för motiv innan jag är klar men ibland "återkommer" jag till naturen igen. Kan liksom inte låta bli!
Telefon: 070-605 89 12
Epost: cre8ingbyrosemarie@gmail.com
Webb:http://www.cre8ing.se
L-G Å Akvareller-1-21.jpg
Visningsplats: Strömsholms Golfklubb
Hämtar motiv från naturen, gärna i hemtrakten och under resor. Egna foton blir ofta underlag för mina akvareller. Välkomna till klubbhuset på Strömsholms GK.
Telefon: 070-227 05 75 Epost: lg.akerstedt@gmail.com
Harmonisk linje 3
Visningsplats: Vallmogatan 47, Kolbäck (Hemma hos mig i min Vinterträdgård).
Jag målar i Akryl enlig Vedic Arts principer,ett mycket fritt kravlöst och glädjefyllt sätt att måla tycker jag. Jag söker förnärvarande efter Harmoniska linjer, oavsett om de finns i en figur eller abstrakt bild. Jag ställer ut i min Vinterträdgård på Vallmogatan 47 i Kolbäck, tillsammans med min särbo Birgitta Gårdensjö.
Telefon: 070-320 40 42
Epost: owepettersson@outlook.com
Svart ängstrollslända
Visningsplats: Virsbo Konsthall
Jag köpte min första kamera som tonåring och har hela livet fotograferat nästan uteslutande i naturen. För tio år sedan hände det stora saker - den analoga systemkameran byttes till en digital dito. Plötsligt kunde jag ta bilder på det lilla likaväl som på det stora och jag kunde ta många bilder. Snacka om att bli nörd!
2014 upplevde jag skogsbranden på nära håll och förfasades över eldens enorma kraft att kunna förstöra. Efter det har något hänt med mig och mina foton. Mina bilder handlar numera inte bara om naturen i största allmänhet utan väldigt mycket om naturens enorma läkekraft i stort som i smått. Naturens stora skönhet återfinns i de små detaljerna. Det kan enklast sammanfattas så här: "ATT NÅGOT SÅ FASANSFULLT KUNDE BLI NÅGOT SÅ FANTASTISKT".
Telefon: 070-595 19 10
Epost: solveig.wadelius@outlook.com
 
Far o son.JPG
Visningsplats: Hallstaparken
Jag heter Eva-Lena är född och uppvuxen i Hallstahammar. Mitt fotointresse börja ungefär 2003 sen med åren så har det bara blivit större och större. Mitt intresse just nu är att fotografera övergiva ställen, saker/detaljer eller bara de som min blick fastnar för och sen gillar jag s/v bilder.  
Telefon: 076-048 48 02
Epost: evalena@outlook.com
Webb: FaceBook: evalenafotodesign
Instagram: evalenafotodesign
Lena Björkman
Visningsplats: Strömsholms Vandrarhem.
Jag är silversmed och glaskonstnär. Började min bana hos Carl Heinz Sauer i 2 år, sedan blev det 5 år på Konstfack.
Har sedan erhållit gesällbrev och drivit guldsmedsaffär i 30 år. Sedan 4 år tillbaks verkar jag på Ängsö där jag även driver sommargalleri.
Mobil: 070-765 24 00
Epost: lenabjorkman56@gmail.com
Fika
 
Fika sugen? Lätt förtäring anordnas under konstrundan kl. 10.00-16.00 varje dag.
Bygdegården är belägen i en vacker lantlig miljö 200 meter från Dingtuna kyrka.  Närheten till kyrkan gör att lokalen är utomordentligt lämplig för exempelvis bröllop.  Här ordnas det fester av olika slag, jubileer, sammankomster i föreningar, teater, fritidsverksamhet och andra arrangemang. Undrar ni vart ni ska ordna 50 års festen, bröllopet, kick-offen eller annat?  
Kontaktuppgifter gällande Konst- och Kulturrundan: Sandra Gustavsson 070-939 44 85
Utställare
  • Mårten Lundgren: Akvarell
  • Åsa Roos: Silversmycken
  • Mimmi Högblom: Fotografi
  • Annette Fahlberg: Tryckgrafik, skulptur, måleri
  • Stefan Modin: Keramik, akryl
  • Susanne Nyberg: Akvarell
  • Sandra Gustavsson: Olja, Akvarell, Fotografi
  • Catrin Bartusch: Silversmycken
  • Suzanne Höijer: Akryl
 
Kontaktuppgifter övriga ärenden och bokning: Dingtuna Bygdegård Kyrkvägen 27 72475 Västerås
Telefon: 070-176 20 81
Webb: http://www.bygdegardarna.se/dingtuna/
 
Skyline
Visningsplats: Stenkökets café
Född 1957 i Västerås, bor i Västerås, har nu börjat med akrylmålning och blandteknik. Har mina foton som jag tar och blandar med akryl även andra material förekommer.  Som fotograf  ville jag få fram känslan i mina bilder, nu när jag valt att visa tavlor försöker jag även här måla med känsla har fastnat lite för städer, street åt det abstrakta.
Epost: t.lif@outlook.com Webb: http://hubbo.se
Updated: 6 februari, 2018 — 14:00
Konst- och kulturrundan i Kolbäcksådalen © 2015