Album

Hem » -Medlemsalbum » Larsson, Mikael
Blixt-skakoskarpa-long slutartid02
Fotografi. Canvas uppspänd på ram. 100x70 cm.
Fågelstreck, Strömsholm, fotografi
Fotografi. Strömsholm.
Röda-tulpaner-mot-ljust-gul-bakgrund, akvarell
Akvarell. 93x46 cm. Tulpaner.
Utslagen, akvarell
Akvarell. 85x67cm. Utslagen tulpan.
Tecknad fluga, blyerts, March-Brown
Blyerts. Fluga för flugfiske - March Brown.
Visningsplats: Den egna ateljén, Träkolsvägen 9, Kvicksund. Nr 25 på utställarkartan
Född 1950 i Falköping. Bott i Västerås Kommun sedan 1955. Bor sedan 2006 i villa med egen ateljé i Kvicksund tillsammans med hustru Vivi-Anne och ShiTzu-hunden Yang.
Under gymnasietiden på Rudbeckianska Gymnasiet i Västerås blev det allt mer klart för mig att jag skulle bli Teckningslärare och efter studenten 1969 började jag på Västerås Konstskola under ledning av Tore Hultkrantz. Efter Bildlärarexamen (Konstfack och Teckningslärarinstitutet) 1975 hade jag en SIDA-tjänst som fredskårist i Tanzania där jag arbetade som lärare på en Teknisk skola för pojkar. Jag undervisade i Carpentery, Woodwork och Technical Drawing samt var huvudansvarig för skolans fotoklubb.
Tillbaka i Sverige augusti 1978 påbörjade jag en bildlärartjänst på Bäckbyskolans högstadium i Västerås där jag var till 1995. Augusti samma år bytte jag till Mediecentret, Kolbäcksådalens Gymnasieförbund som då hade nya lokaler i Surahammar för undervisning och verksamhet i medierelaterade ämnen på gymnasie- och eftergymnasial nivå. Efter några år flyttades verksamheten till Kantzowska gymnasiet i Hallstahammar där jag var fram till 2013. I augusti samma år började jag som bildlärare på mellan- och högstadiet i Surahammar där jag fortfarande verkar. Fr.o.m. höstterminen 2016 undervisar jag endast på högstadiet. Fotografi har varit och är ett mycket stort intresse som tar upp en stor del av min fritid men jag varvar detta med akvarellmåleri och teckning i blyerts och färgpennor. Under åren har det blivit några utställningar i och runt Västeråstrakten men jag visar även upp min konst på Sport- och flugfiskemässor då flugfiske är ett annat stort intresse. Detta intresse har gjort att jag har fått möjlighet att illustrera fem böcker som alla handlar om flugfiske.
Sedan några år har jag ett löpande uppdrag att produktfotografera åt företaget Leecheyewear. Välkommen till min lilla ateljé på 25m2 i Kvicksund.
Telefon: 070 677 55 52
Epost: miklar@telia.com
Updated: 30 januari, 2017 — 17:09