Album

Hem » -Presentation » Törnkvist, Christer
Datura stramonium
Datura stramonium eller spikklubba
Papaver rhoeas
Papaver rhoeas eller kornvallmo
Nigella sativa
Nigella sativa eller svart kummin
Calendula officinalis
Calendula officinalis eller ringblomma
Våtplåtsporträtt
Från Konst och kulturrundan 2013
Våtplåtsporträtt
Från Konst och kulturrundan 2015
Visningsplats: Egen ateljé, Torget 2 i Borgåsund
Transcendens.

En växt genomgår flera faser under sin livscykel. I slutet förvedas stjälken och en fröställning bildas ur fruktämnet. Den skapar dramatiska former som är både estetiska och grafiskt tilltalande. I sista fasen sprids fröna ut ur fröställningen för att bli till nya växter.

Det verk jag ställer ut kallar jag Transcendens och den undersöker förvandlingen i slutet av en växts liv. Jag vill med uttrycket i bilderna skapa en relation mellan betraktaren och växten för att visa på den kraft som finns för att sprida livet vidare.

Bilderna är hantverksmässigt framställda med långsamhet. Först görs ett negativ av fröställningen på en glasplåt, med kollodium processen. Från negativet framställer jag bilden med cyanotypi på ett bomullslumppapper. Processerna som används är från mitten av 1800-talet.

Under eftermiddagarna kommer jag utföra välliknande porträtt med historisk kollodiumfotografi eller våtplåt som det gjordes för 160 år sedan. Porträtten, som blir djupa och intensiva, erbjuds till ett förmånligt pris.

Välkomna.

Telefon: 070-300 92 70
Epost: christer@ borgasundsfotografiska.se
Webb:http://www.chto.se
Updated: 30 januari, 2017 — 17:09